Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική κατάθεση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς στο δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα, για την «αιχμαλωσία», σωματική και ψυχική, που υφίσταται υπό την κηδεμονία του πατέρα της, τα τελευταία 13 χρόνια, η δικαστής αποφάσισε να συνεχίσει να την ασκεί ο Τζέιμς Σπίαρς.

Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς θα συνεχίσει να έχει την κηδεμονία της

Η Μπρέντα Πένι στο δικαστήριο του Λος Αντζελες αποφάσισε να αναθέσει από κοινού με τον πατέρα της Σπίαρς την κηδεμονία της στην ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης περιουσιών Bessemer Trust.

Η τραγουδίστρια είχε ζητήσει να είναι η εταιρεία ο αποκλειστικός διαχειριστής της περιουσίας της.

«Το αίτημα να ανασταλεί άμεσα η ιδιότητα του κηδεμόνα του Τζέιμς Σπίαρς μετά τον διορισμό της Bessemer Trust Company της Καλιφόρνια ως μοναδικής διαχειρίστριας της περιουσίας της απορρίπτεται μετ’ επιφυλάξεως παντός δικαιώματος» αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα με ημερομηνία 30 Ιουνίου.

Απορρίφθηκε το αίτημα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να απαλλαχθεί από την κηδεμονία του πατέρα της

Ο πατέρας της ποπ σταρ και το Bessemer Trust έχουν τον έλεγχο της περιουσίας της Μπρίτνεϊ, ενώ η Τζόντι Μοντγκόμερι διαχειρίζεται προσωρινά άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής της Μπρίτνεϊ.

Πρόσφατα ο δικηγόρος της τραγουδίστριας υπέβαλε αίτηση να διοριστεί μόνιμα η Μοντγκόμερι στον συγκεκριμένο ρόλο, που της ανατέθηκε το 2019 όταν ο πατέρας της «αποσύρθηκε» για λόγους υγείας.

Οι δικηγόροι του Τζέιμς Σπίαρς δήλωσαν στο δικαστήριο ότι ο εντολέας τους «ανησυχεί» μετά το αίτημα του δικηγόρου της Μπρίτνεϊ για «μονιμοποίηση» του ρόλου της Μοντγκόμερι, δεδομένου ότι η κόρη του δήλωσε ξεκάθαρα στις 23 Ιουνίου ότι τέλει να δοθεί τέλος στο καθεστώς «κηδεμονίας» της και να μην μπορεί πλέον κανένας να αποφασίζει για την προσωπική της ζωή.

Η σοκαριστική κατάθεση της Σπίαρς

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η 39χρονη Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε περιγράψει για 23 λεπτά πόσο ψυχικά τραυματισμένη, απομονωμένη και μόνη αισθάνεται λόγω της ισχύουσας κηδεμονίας.

«Εχω βαθύ ψυχικό τραύμα και θέλω τη ζωή μου πίσω. Η κηδεμονία αυτή είναι κακοποιητική σε βάρος μου», είχε πει. Αλλά η δικαστής δεν την «άκουσε».

Η Σπίαρς ανέφερε στο δικαστήριο ότι η νομική ρύθμιση τής έχει στερήσει θεμελιώδη δικαιώματα και προχώρησε σε σοκαριστικές αποκαλύψεις.

«Αυτή η κηδεμονία μου κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό», είπε, ζητώντας από το δικαστήριο του Λος Αντζελες να τη διακόψει.

«Δικαιούμαι να έχω ζωή. Είμαι θυμωμένη, θλιμμένη, κλαίω συνέχεια, θέλω να σταματήσει. Δεκατρία χρόνια είναι αρκετά».

Απορρίφθηκε το αίτημα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να απαλλαχθεί από την κηδεμονία του πατέρα της

Η τραγουδίστρια ανέφερε φρικιαστικές λεπτομέρειες στην κατάθεσή της, λέγοντας για παράδειγμα ότι θέλει να παντρευτεί τον φίλο της και να αφαιρέσει την ενδομήτρια συσκευή που την υποχρέωσε ο πατέρας της να έχει, προκειμένου να μην αποκτήσει κι άλλο παιδί, αλλά οι όροι της κηδεμονίας δεν της επιτρέπουν τίποτα από αυτά.

«Θέλω να είμαι σε θέση να παντρευτώ και να αποκτήσω μωρό», είπε στο δικαστήριο. «Μου είπαν τώρα ότι υπό την κηδεμονία αυτή, δεν είμαι σε θέση να παντρευτώ ή να αποκτήσω μωρό».

Πρόσθεσε, δε, ότι της έχει απαγορευτεί να βλέπει τους φίλους της που ζουν λίγα λεπτά μακριά της και ότι ο σύντροφός της δεν επιτρέπεται να την πηγαίνει οπουδήποτε με το αυτοκίνητό του.

Επίσης, η ίδια είπε ότι οι άνθρωποι που είχαν οριστεί ως διαχειριστές της κηδεμονίας της, μαζί με τον πατέρα της, την απείλησαν με μήνυση αν δεν έκανε τις συναυλίες που της είχαν προγραμματίσει το 2018.

«Ηταν πολύ απειλητικό και τρομακτικό. Το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό ονομάζεται sex trafficking. Οι άνθρωποι που το έκαναν δεν πρέπει να ξεφύγουν τόσο εύκολα. Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός. Είμαι υπέροχη σε αυτό που κάνω. Δεν θα έπρεπε να είμαι υπό κηδεμονία εάν μπορώ να εργαστώ», είπε.

Η ποπ σταρ μίλησε ακόμα για το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να πάρει φάρμακα που δεν ήθελε. Είπε ότι δεν είχε κανέναν έλεγχο στην υγειονομική περίθαλψή της, ισχυριζόμενη ότι οι γιατροί άλλαξαν το φάρμακό της σε λίθιο, έναν σταθεροποιητή για τη διάθεση, όταν ανέφερε ότι ήθελε να φύγει από το Λας Βέγκας.

«Ενιωθα μεθυσμένη. Δεν θα μπορούσα καν να μιλήσω με τη μαμά ή τον μπαμπά μου για οτιδήποτε», είπε για την εμπειρία αυτή, προσθέτοντας ότι η οικογένειά της δεν την βοήθησε. «Η οικογένειά μου δεν έκανε τίποτα», είπε ενώ πρόσθεσε ότι αν και ήθελε να συνεχίσει τη θεραπεία στο σπίτι, αναγκάστηκε να πάει σε ένα μέρος όπου καραδοκούσαν παπαράτσι.

«Οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν. Δεν νιώθω ότι μπορώ να ζήσω μια ολοκληρωμένη ζωή. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους που ελέγχουν τη ζωή μου ότι στην πραγματικότητα, δουλεύουν για μένα», σημείωσε.

Για τον πατέρα της, είπε ότι «λάτρευε να έχει τον έλεγχο πάνω μου 100%. Οτιδήποτε μου συνέβαινε έπρεπε να εγκριθεί από τον μπαμπά μου». Είπε, επίσης, ότι δεν της επιτρέπεται να μιλήσει στα ΜΜΕ, ενώ οι γονείς της είναι ελεύθεροι να δίνουν συνεντεύξεις και να μιλούν για την ίδια.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πόσταρε τα οπίσθιά της: «Ορίστε, απολαύστε!»