Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ θα μείνει μακριά από την ομάδα της για τουλάχιστον δύο αγώνες «για να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία», ανακοίνωσε η ομάδα της το Σάββατο.

«Η Φοίνιξ Μέρκιουρι στηρίζει πλήρως την Μπρίτνεϊ Γκράινερ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την επιστροφή της», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση το Σάββατο.

Η Γκράινερ είχε κατά μέσο όρο 18,2 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2 ασίστ στην πρώτη της σεζόν με τους Μέρκιουρι από τότε που έχασε ολόκληρη τη σεζόν του γυναικείου NBA το 2022, καθώς κρατήθηκε παράνομα στη Ρωσία για σχεδόν 10 μήνες . Ενόψει της νέας σεζόν, η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ μίλησε για το πώς αυτή η δοκιμασία επηρέασε την ψυχική της υγεία.

«Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αντιξοότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας και αυτή ήταν μεγάλη» δήλωσε τον Απρίλιο. «Απλώς βάλεις το κεφάλι σου κάτω και συνεχίζεις. Δεν μπορείς ποτέ να μείνεις στάσιμος, και αυτό ήταν το θέμα μου. Απλά ποτέ μην μένεις στάσισμος. Ποτέ μην είσαι συγκεντρωμένος στο τώρα, απλά κοιτάξτε μπροστά».

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν τον Δεκέμβριο του 2022 σε ανταλλαγή της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που κρατούνταν σε ρωσική φυλακή, με τον διαβόητο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Αμερική εδώ και 12 χρόνια.

Η Γκράινερ καταδικάστηκε μετά τον εντοπισμό ελαίου κάνναβης στις αποσκευές της, ενώ ο Μπουτ είναι ο πλέον διαβόητος έμπορος όπλων των τελευταίων δεκαετιών, που «τροφοδότησε» συγκρούσεις στην Αφρική και πέραν αυτής.

Διαβάστε ακόμη: