Καλύτερα να μην σας γράψω το τι ακούγεται αυτές τις ημέρες στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ για την διοίκηση της ΡΑΕ.

Αλλά και να ήθελα να σας μεταφέρω τα …πικάντικα σχόλια δεν θα μπορούσα διότι θα μας έπιανε ο νόμος περί Τύπου.

Μόνο σε κάτι παλιά live του μακαρίτη του Τζίμη Πανούση ακούγονταν παρόμοια σχόλια για ολόκληρη τη διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής.

Όπως είναι γνωστό η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας απαγόρευσε να δοθούν bonus ύψους 1 εκατ. ευρώ ετησίως σε στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΡΑΕ, δεν ενέκρινε την ένταξη στις λειτουργικές δαπάνες του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή στις δαπάνες που θα ανακτήσει μέσω των τιμολογίων διανομής η εταιρεία το bonus των στελεχών του για τη ρυθμιστική περίοδο 2021 – 2024.

Εκτός από τα bonus των στελεχών, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε επίσης προτείνει να θεωρηθούν ως μη ελεγχόμενες δαπάνες το σύνολο των αποζημιώσεων που πρόκειται να καταβάλει ο διαχειριστής για συνταξιοδοτήσεις και προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης.

Ωστόσο η ΡΑΕ έκρινε αναγκαίο να διαχωρίσει το μέρος των αποζημιώσεων που αφορά σε προγράμματα εθελουσίας, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις αναλήφθηκαν εκουσίως από το Διαχειριστή και δεν απορρέουν από το νομοθετικό πλαίσιο.

Ως εκ τούτου ποσά ύψους 5,72 εκατ. ευρώ για το 2021, 1,64 εκατ. ευρώ για το 2022, 2,51 εκατ. ευρώ για το 2023 και 2,86 εκατ. ευρώ για το 2024 αφαιρέθηκαν από την κατηγορία των μη ελεγχόμενων λειτουργικών δαπανών και πήγαν στις ελεγχόμενες λειτουργικές δαπάνες.

Μόλις έγιναν γνωστές οι αποφάσεις της ΡΑΕ ακολούθησαν οι …αριστοφανικές αντιδράσεις των ανθρώπων του Διαχειριστή, που δεν οφείλονται φυσικά σε πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους.

Πώς το έλεγε ο Μάρκος Βαμβακάρης σε ένα ρεμπέτικο του 1940; «Η δύναμη στον άνθρωπο-είναι το πορτοφόλι».

Εκεί έγινε όλη η φασαρία…