Ο Ντάνιελ Μαντσίνι με το γκολ που πέτυχε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Οι “πράσινοι” γνώρισαν την ήττα από τη Μπράγκα με 2-1 και θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια στη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ για να πραγματοποιήσουν το όνειρο της πρόκρισης.

Ένας Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα στο ματς με τη Μπράγκα. Το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο το έδειξε στο πρώτο μέρος όταν κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και κράτησε τους Πορτογάλους μακριά από την εστία του Μπρινιόλι.

Στην επανάληψη το σχετικά γρήγορο γκολ που δέχθηκε (51’) τον αποσυντόνισε και χωρίς «καθαρό μυαλό» πελαγοδρομούσε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να δεχθεί και το 2-0 από έναν κακό στήσιμο των αμυντικών του σε ένα πλάγιο άουτ.

Τελικά ήρθε ο Μαντσίνι σαν «από μηχανής Θεός» και με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Ιωαννίδη, να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά…

Με μία αλλαγή παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε σχέση με την αναμέτρηση του Βελοντρόμ. Ο Παλάσιος πήρε τη θέση του Βέρμπιτς στο αρχικό σχήμα, με τον Αργεντινό, μάλιστα, να είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Municipal. Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά από τα πρώτα λεπτά, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες της Μπράγκα.

Μάλιστα, στο δεύτερο λεπτό, το τριφύλλι δημιούργησε και την πρώτη του ευκαιρία. Ο Μάγκνουσον σηκώθηκε ολομόναχος, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Οι πράσινοι έπαιζαν συνεχώς από τη δεξιά πτέρυγα και τον Βαγιαννίδη, προκαλώντας αρκετά ρήγματα στα πορτογαλικά μετόπισθεν.

Στο 8′ ο Μαντσίνι είχε δοκάρι, αλλά δόθηκε οφσάιντ, ενώ στο 16′ έκανε αισθητή την παρουσία της η Μπράγκα. Στην πρώτη της επίσκεψη στην πράσινη περιοχή, η πορτογαλική ομάδα κέρδισε πέναλτι με τον Μπρούμα. Ωστόσο, ο Τσβάιερ πήρε πίσω την απόφαση, αφού πρώτα την τσέκαρε στο VAR.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 30′ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Παλάσιος έκανε ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ, με τον Ματέους να λέει όχι.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Μπρούμα πάτησε περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να σταματάει στον Γεντβάι. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν δις την εστία του Μπρινιόλι. Πρώτα ο Μπρούμα έπιασε την κεφαλιά, με τον Ιταλό να μπλοκάρει. Ενω στις καθυστερήσεις, ο Όρτα έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

«Πράσινο» μπλακ άουτ και σωτήρας Μαντσίνι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε διαφορετικά. Η Μπράγκα ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ. Και το βρήκε. Αρχικά προειδοποίησε στο 49ο λεπτό με τον Μπρινιόλι να κατεβάζει ξανά ρολά.

Τελικά, δυο λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρουίθ. Ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να μην έχει απάντηση.

Στο 57’ οι πράσινοι απείλησαν με κεφαλιά του Παλάσιος, ενώ στο 63’ σπατάλησαν αδιανόητη ευκαιρία. Ο Μαντσίνι έκανε υπέροχη ενέργεια και πάσα στον Σπόραρ που σε κενό τέρμα κατάφερε και αστόχησε.

Ο Παναθηναϊκός δεν έφερε το ματς στα ίσια και το πλήρωσε στο 74’. Μετά από κάκιστη αντίδραση των αμυντικών του τριφυλλιού, οι Πορτογάλοι τους έπιασαν στον ύπνο στην εκτέλεση του πλαγίου άουτ, με τον Ντιαλό να εκτελεί από κοντά τον Μπρινιόλι για το 2-0.

Το δεύτερο γκολ κινητοποίησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ανακάτεψε την… τράπουλα στην εντεκάδα. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της βραδιάς, η επιστροφή του Αϊτόρ σε επίσημο παιχνίδι μετά από 9 μήνες στα πιτς.

Οι πράσινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό σε αρκετές φάσεις και στις καθυστερήσεις, ο Μπρινιόλι έσωσε την ομάδα του από τρίτο τέρμα. Και λίγο πριν το φινάλε, μετά από υπέροχη ασίστ του Ιωαννίδη, ο Μαντσίνι εκτέλεσε τον Ματέους για το 2-1. Ενα γκολ που κρατάει τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36′ Αντρέ Όρτα), Καρβάλιο, Μπρούμα (86′ Κάστρο), Πίτσι (66′ Τζαλο), Ρικάρντο Όρτα (86′ Λόπες), Ρουίθ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Στέφαν Λουπ, Ρόμπερτ Κέμπτερ (Γερμανία)

Τέταρτος διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία)

VAR: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

AVAR: Μπένγιαμιν Μπραντ (Γερμανία)

Διαβάστε ακόμη: