Viral έχει γίνει η αντίδραση του προέδρου της Μποτσουάνας, τη στιγμή που πήρε στα χέρια του το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα Μογκουέτσι Μασίσι, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει και τα δύο του χέρια για να κρατήσει το τεράστιο διαμάντι μεγέθους 2.492 καρατίων. Χαρακτηριστική είναι η έκφραση του, όταν πλέον κρατάει το τεράστιο διαμάντι αλλά και η πρώτη λέξη που μπόρεσε να πει: «Τι;;»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Το πολύτιμο πετράδι που εντοπίστηκε στο ορυχείο Καρόβε στο βορειοανατολικό τμήμα της Μποτσουάνας, της μεγαλύτερης παραγωγού διαμαντιών στην Αφρική, είναι «ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα διαμάντια που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί», υπογραμμίζει η εταιρεία Lucara σε ένα δελτίο Τύπου.

«Η ιστορική ανακάλυψη αυτού του ακατέργαστου διαμαντιού, η σημαντικότερη εδώ και 120 χρόνια, προκαλεί ενθουσιασμό», είπε ο Τομπίας Κόρμιντ, ο γενικός διευθυντής του 77 Diamonds, του μεγαλύτερου διαδικτυακού κοσμηματοπωλείου στην Ευρώπη.

Η Μποτσουάνα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς διαμαντιών παγκοσμίως, τα οποία συνιστούν τη βασικότερη πηγή εσόδων της, αντιπροσωπεύοντας το 30% του ΑΕΠ της και το 80% των εξαγωγών της.

Διαβάστε ακόμη: