Ο Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της κυβερνητικής του ομάδας έπειτα από σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει το κύρος του, διόρισε σήμερα νέο προσωπάρχη στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Στιβ Μπάρκλεϊ, πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit επί πρωθυπουργίας Τερέζα Μέι, θα είναι ο επικεφαλής του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Οι αλλαγές που ανακοινώνω σήμερα θα βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας της Ντάουνινγκ Στριτ, θα ενισχύσουν τον ρόλο της κυβέρνησης και των βουλευτών και θα επιταχύνουν την καθοριστική αποστολή μας στην αναβάθμιση της χώρας», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως αρνηθεί να παραιτηθεί έπειτα από τις αποκαλύψεις για την οργάνωση πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αποκαλύψεις έχουν ενισχύσει τα ερωτήματα σχετικά με τον χαώδη τρόπο με τον οποίο ασκείται η διακυβέρνηση από τον Μπόρις Τζόνσον και την ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει και προστίθενται σε άλλη σειρά σκανδάλων που συνοδεύουν την πρωθυπουργία του.