Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων επιβλήθηκε στον Μπόρις Μπέκερ από δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο θρυλικός τενίστας είχε κριθεί ένοχος στις αρχές Απριλίου για απόκρυψη περιουσίας αξίας πολλών εκατομμυρίων, μεταξύ της οποίας και δύο τρόπαια Wimbledon, προκειμένου να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών του.

Η υπόθεση επικεντρώθηκε κυρίως στην πτώχευση του Μπέκερ τον Ιούνιο του 2017 που προέκυψε από ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο πολυτελές κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

«Δεν δείξατε τύψεις, αποδοχή της ενοχής σας και προσπαθήσατε να αποστασιοποιηθείτε από την χρεοκωπία. Ενώ αποδέχομαι την ταπείνωσή σας ως μέρος της διαδικασίας, δεν υπήρξε ταπεινότητα», είπε η δικαστής που τον καταδίκασε.

Τον άλλοτε σπουδαίο τενίστα ο οποίος υπήρξε και προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς καταδίκασε η δικαστής Deborah Taylor. Σύμφωνα με την Bild η ποινή είναι εφέσιμη ενώ εάν δείξει καλή διαγωγή μπορεί να εκτίσει στην φυλακή την μισή ποινή!

Ο Μπόρις Φραντς Μπέκερ είναι Γερμανός πρώην αθλητής του τένις και oλυμπιονίκης. Γεννήθηκε το 1967 κι αποτελεί έναν από τους καλύτερους τενίστες της ιστορίας.

Κέρδισε σε συνολικά 49 διοργανώσεις στο μονό – εκ των οποίων έξι Grand Slam, μεταξύ αυτών σε τρία Γουίμπλεντον – καθώς και 15 τίτλους στο διπλό. Ήταν για δώδεκα εβδομάδες πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και είναι μέχρι σήμερα ο νεότερος νικητής στο Γουίμπλεντον στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το 1985 έγινε ο πρώτος Γερμανός στο σύγχρονο τένις, ο οποίος κέρδισε τίτλο Grand Slam στο μονό. Από το 2013 έως το 2016 ήταν ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς.