Οι διοργανωτές του Wimbledon αποφάσισαν να επιτρέψουν τη συμμετοχή στο φετινό τουρνουά σε τενίστες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

To All England Club επιβεβαίωσε ότι στη φετινή διοργάνωση δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, πράγμα που σημαίνει πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ελεύθερος να αγωνιστεί, όπως και στο Roland Garros.

Η χαλάρωση των μέτρων σε όλη την Ευρώπη βοήθησε στα μέγιστα γι’ αυτό, καθώς μέχρι πριν δύο μήνες όλα έδειχναν πως δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στα δύο grand slam.

Ο Τζόκοβιτς έχει αγωνιστεί ελάχιστα φέτος, καθώς βρέθηκε στα γήπεδα μόνο στα τουρνουά του Ντουμπάι, του Μόντε Κάρλο και του Βελιγραδίου.

Το Wimbledon προσπαθεί με κινήσεις να τραβήξει το ενδιαφέρον πάνω του με θετικό τρόπο μετά την έντονη κριτική που έχει δεχτεί για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών και εκτιμάται πως γι’ αυτό και βγήκε τώρα η επιβεβαίωση για την παρουσία αθλητών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως, την εβδομάδα που έρχεται θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν κυρώσεις στο τουρνουά για την απόφασή του, αφού συζητείται το ενδεχόμενο να μην μετρήσουν οι βαθμοί που θα κερδίσουν στο τουρνουά οι τενίστες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποτρέψει ορισμένους από το να κατέβουν, όχι όμως και όσους πάνε με σκοπό να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Μεγαλύτερη ζημιά αναμένεται να κάνει στους αθλητές αυτή η σκέψη, παρά στην διοργάνωση.