Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών, ο David Bowie, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα ακόμη και μετά τον θάνατό του καθώς αυτές τις ημέρες δημοπρατούνται οι χειρόγραφοι στίχοι που έγραψε ο ίδιος για δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Ο λόγος για ένα κατά τα άλλα απλό κομμάτι χαρτί που έχει όμως μεγάλη ιστορία καθώς ο Bowie το χρησιμοποίησε για να γράψει τους στίχους για τα τραγούδια “Rock ‘n’ Roll Suicide” και το “Suffragette City“. Και τα δύο κομμάτια εμφανίζονται στο άλμπουμ του 1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars.

Το χαρτί, πέρα από τους χειρόγραφα γραμμένους στίχους, περιέχει διορθώσεις, προσχέδια και σημειώσεις που έκανε ο θρυλικός μουσικός ενώ συνοδεύεται και από μια επιστολή του πωλητή που πιστοποιεί την αυθεντικότητα της επιστολής.

Η σελίδα δανείστηκε στο Μουσείο Victoria and Albert το 2013, όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, Τορόντο, Σάο Πάολο, Βερολίνο, Σικάγο, Παρίσι, Μελβούρνη , Γκρόνινγκεν, Μπολόνια, Τόκιο, Βαρκελώνη και Νέα Υόρκη.

Από τότε που ο Bowie πέθανε από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 69 ετών, το 2016, πολλά από τα αναμνηστικά της πολύχρονης καριέρας του, χτυπούν «κόκκινο» σε δημοπρασίες ανά τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο φύλλο χαρτιού, αναμένεται να δημοπρατηθεί κάπου ανάμεσα στα 63.000 και 126.000 δολάρια, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως μπορεί ακόμη και αυτά τα μεγάλα ποσά να ξεπεραστούν.

Διαβάστε ακόμη: