Ο κατασκευαστής αεροσκαφών Bombardier από τον Καναδά, βρίσκεται πλέον, ένα βήμα μπροστά από άλλες μεγάλες ανταγωνίστριες του κλάδου, όπως η αμερικανική Gulfstream καθώς και η γαλλική Dassault Aviation.

Μόλις, δημιούργησε το Bombardier Global 7500, ένα αεροσκάφος ευρείας καμπίνας το οποίο έχει τη δυνατότητα να διανύει περισσότερα από 7.500 μίλια και υπόσχεται να ταράξει τον κλάδο των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, πρόκειται για το μεγαλύτερο επαγγελματικό αεροσκάφος στον κόσμο το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να διασχίζουν ηπείρους με ευκολία. Μόνο μια πτήση με το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει ταξιδιώτες από τη Νέα Υόρκη στο Χονγκ Κονγκ, από το Τορόντο προς Κέιπ Τάουν ή από το Λονδίνο μέχρι και τη Χονολουλού υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο Έρικ Μάρτελ, διευθύνων σύμβουλος της Bombardier, αποκάλυψε πως το Global 7500 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 19 επιβάτες στην ευρύχωρη καμπίνα του η οποία προσφέρει τέσσερις ξεχωριστούς χώρους καθιστικού, καθώς και έναν πλήρη χώρο ξεκούρασης για το πλήρωμα.

Το εσωτερικό του είναι απλό αλλά διαχρονικό με σχεδόν κάθε ιδιωτικό αεροσκάφος τζετ να διαθέτει αυτόν τον τύπο καθιστικού. Υπάρχουν ωστόσο, ορισμένες διαφορές από τα κοινά τζετ που κάνουν το αεροσκάφος των 75 εκατομμυρίων δολαρίων να ξεχωρίζει. Ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το κοινόχρηστο σαλόνι, βρίσκεται η σουίτα ψυχαγωγίας που στις περισσότερες των περιπτώσεων διαθέτει τουλάχιστον ένα καναπέ. Η Bombardier ωστόσο, επέλεξε να δημιουργήσει μια σουίτα ψυχαγωγίας με δύο παράλληλους καναπέδες.

Κρεβατοκάμαρα

Ένα κρεβάτι πλήρους μεγέθους επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ξεκουράζονται στο αεροσκάφος με έναν από τους πιο άνετους δυνατούς τρόπους, πολυτέλεια την οποία τα περισσότερα μικρότερα επαγγελματικά τζετ δεν διαθέτουν λόγω έλλειψης χώρου.

Τα πάντα, από τον φωτισμό μέχρι το κλίμα της καμπίνας μπορούν να ελέγχονται από τους επιβάτες ή από τα μέλη του πληρώματος. Οι επιβάτες έχουν επίσης, τα δικά τους χειριστήρια σε κάθε θέση προκειμένου να ρυθμίζουν σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις λειτουργίες όπως το προσωπικό φωτιστικό ανάγνωσης και το σκίαστρο παραθύρων.

Τα γεύματα για την πτήση μπορούν να παρασκευαστούν στην κουζίνα του αεροσκάφους που διαθέτει μεγάλο χώρο εργασίας για τους συνοδούς καμπίνας. Το αεροσκάφος διαθέτει ακόμη, φούρνο μικροκυμάτων.

Έτσι, ενώ το Global 7500 μπορεί να είναι απλώς το μεγαλύτερο αεροσκάφος που κατασκεύασε ποτέ η Bombardier, ο κατασκευαστής είναι ικανοποιημένος με το προϊόν που έχει δημιουργήσει.

«Πάντα κοιτάμε τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας και πάντα κοιτάζουν τι κάνουμε εμείς, αλλά νιώθω πολύ δυνατός για αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτελ.