Σε αντίθεση με εμάς τους κοινούς θνητούς, που έχουμε κολλήσει στο σπίτι εδώ και αρκετούς μήνες παρέα με το Netflix, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι αρκετά «τυχεροί», αλλά και πάρα πολύ πλούσιοι, καθώς μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, απλά και μόνο για να «αλλάξουν παραστάσεις». Και δεν αναφερόμαστε σε «απλά» αεροσκάφη, αλλά, σε αυτά που έχουν «κάτι» παραπάνω, στα πολυτελή.

Προφανώς η ασφάλεια μας προέχει, ωστόσο δεν μπορούμε παρά μόνο να ζηλέψουμε μια τέτοια ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς τα παρακάτω ιδιωτικά -πολυτελή- αεροσκάφη, των οποίων το κόστος συντήρησης είναι τέτοιο που καθιστά την κατοχή τους σχεδόν απαγορευτική, εκτός από την άνεση και την πολυτέλεια που προσφέρουν, μπορούν να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με τα συμβατικά τζετ, εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο, αλλά και χρήματα στη διαδικασία.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά απο τα καλύτερα ιδιωτικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Πολυτελή αεροσκάφη…για «εκλεκτούς»

Cessna Citation Longitude

7 πολυτελή αεροσκάφη για να ταξιδέψεις σαν βασιλιάς

Η πρώτη πτήση του ιδιωτικού αεροσκάφους Cessna Citation Longitude, χωρητικότητας 12 επιβατών, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης EBACE στην Ελβετία. Είναι το νεότερο της εταιρείας Textron στην κατηγορία των μεγάλων διαστάσεων και διαθέτει εκπληκτικό ντιζάιν, έπιπλα υψηλής ποιότητας και γήινους τόνους που δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Μπορεί να διανύσει την απόσταση από το Λονδίνο έως τη Νέα Υόρκη.

Dassault Falcon 8X

7 πολυτελή αεροσκάφη για να ταξιδέψεις σαν βασιλιάς

Το Falcon 8x της Dassault, χάρη στον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο καυσίμων (σ.σ. έως 15,8 τόννους έναντι 14,5 τόννων του 7x) μπορεί να καλύπτει πτητικά αποστάσεις 11.900 χιλ. χωρίς ενδιάμεση στάση και με την ταχύτητα να αγγίζει τα 700 χλμ. την ώρα. Διαθέτει ένα πολυτελε΄ς εσωτερικό και έχει δυνατότητα μεταφοράς 14 – 19 επιβατών.

7 πολυτελή αεροσκάφη για να ταξιδέψεις σαν βασιλιάς

Gulfstream G600

Η σειρά G της Gulfstream είναι παγκόσμιο πρότυπο στα μεγάλα αεροσκάφη και το G600 είναι ένα από τα κορυφαία της αεροπλάνα. Μπορεί να διανύσει 11.112 χλμ. και μεταφέρει έως 19 επιβάτες. Διαθέτει άνετους χώρους με μοντέρνα διακόσμηση και δίκτυο που επιτρέπει τη σύνδεση σε 19 προσωπικές συσκευές ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

7 πολυτελή αεροσκάφη για να ταξιδέψεις σαν βασιλιάς

Gulfstream G650ER

Ικανό να μεταφέρει 1.800 κιλά περισσότερα από το “αδερφάκι” του G650, αυτό το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 19 επιβάτες από τη μια ήπειρο στην άλλη, με υψηλό επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας. Με 66,5 εκατομμύρια δολάρια, το Gulfstream Aerospace G650ER μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε 41 ώρες.

7 πολυτελή αεροσκάφη για να ταξιδέψεις σαν βασιλιάς

Bombardier Global 7500

Το Bombardier Global 7500, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 72,8 εκατομμύρια δολάρια, είναι ένα αεροσκάφος 19 θέσεων που στηρίζει την επιτυχία του στο γεγονός ότι μπορεί να βρίσκεται στον αέρα, χωρίς ανεφοδιασμό, για 12 ώρες, όσες δηλαδή χρειάζονται για να πετάξει κανείς από τη Νέα Υόρκη στο Χονγκ Κονγκ ή από το Σαν Φρανσίσκο στη Σιγκαπούρη χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεση στάση. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολυτελές επιχειρηματικό αεροσκάφος με τέσσερις διαφορετικές ζώνες για τους επιβατες του, εκτός από τον ξεχωριστό χώρο κουζίνας αλλά και του πληρώματος.

Gulfstream G550

Το Gulfstream G550 παρουσιάστηκε στην αγορά το 2003 και είχε αυξημένες επιδόσεις, με την εμβέλεια να έχει αυξηθεί στα 12,501 χιλιόμετρα, καθιστώντας το επιχειρηματικό αεροσκάφος με την μεγαλύτερη ταχύτητα στον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιβάτες σε αυτό το πολυτελές αεροσκάφος θα μπορούσαν να επιβιβαστούν στο Λονδίνο και να φτάσουν στο Τόκιο σε λιγότερο από 11 ώρες, είναι εύκολο να νιώσετε εντυπωσιασμένοι.

VIP Boeing 787 Dreamliner

Αν αναζητάτε μια ταξιδιωτική εμπειρία υψηλής ποιότητας, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, τότε το 787 Dreamliner θα αποτελέσει αναμφίβολα μια ιδανική επιλογή, συνδέοντάς σας με τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για ένα πολυτελές αεροσκάφος που μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει ένα ιδιωτικό πάρτι έως 335 επιβατών με απόλυτη πολυτέλεια και άνεση, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό.