Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της BMW για τη νέα Σειρά 1 έχει ξεκινήσει. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που η νέα Σειρά 1 θα αποκαλυφθεί στη χώρα μας. Άλλο βέβαια αποκαλύπτεται και άλλο ξεκινούν οι παραδόσεις.

Φωτογραφίες δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά συνήθως η ανανέωση στο Μόναχο δεν φέρνει μεγάλες αισθητικές ανατροπές και η νέα BMW Σειρά 1 θα πρέπει να ακολουθεί την παράδοση, με μικρές αλλαγές στο στυλ,  πιθανώς συγκεντρωμένες στο επίπεδο των φωτεινών σημάτων και στη μάσκα.

Οι εσωτερικοί χώροι μάλλον θα ακολουθήσουν το δρόμο της νέας X2. Όπως μικρότερος αυτόματος επιλογέας ταχυτήτων, νέες οθόνες για ψηφιακά όργανα, infotainment, και επενδύσεις.

Ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμα της Χ2, η νέα Σειρά 1 μπορεί να φιλοξενήσει κάτω από το μπροστινό καπό τον κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων με 156 ίππους, 2λιτρο diesel με 150 ίππους, υβριδικό 1.5 με 200 περίπου ίππους, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση αναμένεται να είναι η M35i που τροφοδοτείται από τον 2λιτρο 4κύλινδρο 300 ίππων που φέρει και τετρακίνηση.

Σημαντικό μοντέλο για τη γερμανική εταιρία η Σειρά 1, τη στιγμή μάλιστα που ο βασικός αντίπαλός της η Mercedes A-Class ξέφυγε σε τιμή, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με σήμα το πιο γνωστό αστέρι, «παίζει» πλέον με όλα της τα μοντέλα πολύ πιο πάνω από τη λεγόμενη premium κατηγορία, αφήνοντας έτσι χώρο, εκτός εάν και η BMW ακολουθήσει το μονοπάτι της Mercedes.

Διαβάστε ακόμη