Ακόμα και μέσα στο σπίτι άλλαξε ριζικά η ζωή των Βρετανών, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία έρευνας. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, αφορά στην τηλεργασία με τους εργαζόμενους να αναγκάζονται να διαμορφώνουν δωμάτια, ούτως ώστε να δημιουργήσουν έναν ιδανικό χώρο εργασίας.

Συγκεκριμένα, το 41%, δηλαδή 4 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2020 και το 2021, αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν το σπίτι τους στις ανάγκες της πανδημίας.

Έτσι, περισσότεροι από τους μισούς (53%) άλλαξαν πλήρως τη χρήση ενός τουλάχιστον δωματίου, ενώ για κάποιους οι αλλαγές αφορούν δύο ή και τρία δωμάτια.

Ως εκ τούτου, σε όλη τη χώρα «εξαφανίστηκαν» 8.856.000 κρεβατοκάμαρες από τα βρετανικά σπίτια. Αυτό μεταφράζεται σε ένα 46%, ήτοι ένας στους δύο ένοικοι, μετέτρεψε την κρεβατοκάμαρά του σε χώρο εργασίας. Ακόμα, σχεδόν 6 στους 10 (58%) αναμένεται να κρατήσουν εσαεί αυτή την αλλαγή.

Παράλληλα, το 67% πιστεύει ότι οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο ή ένα μέρος από το κόστος αυτών των αλλαγών.