search

MAIN STREET

Binance: Ραγδαία αύξηση των αναλήψεων – Τρομοκρατημένοι οι επενδυτές

Σκέψεις για απόδοση εγκληματικών κατηγοριών στην Binance για ξέπλυμα χρήματος

Binance: Ραγδαία αύξηση των αναλήψεων – τρομοκρατημένοι οι επενδυτές

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών, υπέμεινε ένα κύμα αναλήψεων τη Δευτέρα.

Στα 902 εκατομμύρια δολάρια έφτασαν οι συναλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα από την πλατφόρμα νοημοσύνης blockchain Nansen. Οι καθαρές εκροές της Binance έχουν ξεπεράσει αυτές των άλλων ανταλλακτηρίων τις τελευταίες 24 ώρες και είναι σχεδόν εννέα φορές μεγαλύτερες από τη δεύτερη μεγαλύτερη εκροή.

Η Binance υπέστη τη μεγαλύτερη ημερήσια εκροή συγκριτικά με τα υπόλοιπα ανταλλακτήρια. (Nansen) Η εκροή ήταν η υψηλότερη για την Binance από εκείνη στις 13 Νοεμβρίου, δύο μέρες αφότου η FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η πλατφόρμα δεδομένων blockchain Arkham Intelligence.

Ωστόσο, η εκροή «δεν φαίνεται ιδιαίτερα ανώμαλη», όπως ανέφερε σε μια συνομιλία στο Telegram ο Henry Fisher, αναλυτής της Arkham, δεδομένου ότι φαινομενικά υπάρχουν, χρηματοοικονομικά στοιχεία 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Binance.

Οι αναλήψεις αυξήθηκαν μετά από μια σειρά ανησυχητικών ειδήσεων σχετικά με την Binance, καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει όλο και πιο προσεκτικοί με τα κεφάλαιά τους στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων . Η γρήγορη κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, όπως και άλλες ζημιές του κλάδου, έχει προτρέψει τα άλλα ανταλλακτήρια να παρέχουν εγγυήσεις ότι μπορούν να προστατεύσουν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των πελατών τους.

Σκέψεις για απόδοση εγκληματικών κατηγοριών στην Binance για ξέπλυμα χρήματος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την απαγγελία εγκληματικών κατηγοριών στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και στον επικεφαλής της εταιρείας, Τσάνπενγκ Ζάο, για παράβαση των νόμων περί ξεπλύματος χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπάρχουν διαφωνίας για το εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στην Binance, με την κυβέρνηση να ερευνά τις δράσεις της εταιρείας από το 2018.

Σύμφωνα με το Reuters, εάν η έρευνα προχωρήσει και αποδοθούν κατηγορίες εις βάρος του Ζαο και άλλων στελεχών της εταιρείας, αυτό θα επηρέαζε σημαντικά την επιρροής Binance στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κατάρρευση της FTX.com.

Οι κατηγορίες που εξετάζονται εις βάρος της Binance αφορούν παράνομη μεταφορά χρημάτων και συνομωσία για ξέπλυμα χρήματος, μεταξύ άλλων.

Εκπρόσωπος της Binance ανέφερε στο Reuters πως «δεν έχουμε πληροφορίες για τις εσωτερικές διεργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ακόμα και εάν είχαμε, δεν θα ήταν πρέπον να σχολιάσουμε κάτι». Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο.

Διαβάστε ακόμη: