Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Γερμανία για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Eurobasket 2022, η Bild έχει αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο παρκέ.

«Ο Έλληνας ήρωας που έψαχνε στα σκουπίδια», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, η οποία κάνει λόγο για το «μεγαλύτερο αστέρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ στο Βερολίνο» με το «περίπλοκο όνομα».

«Ο Γιάννης είναι πλέον Έλληνας εθνικός ήρωας. Παίζει στο ΝΒΑ από το 2013. Έκτοτε έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς (2021) και έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP – MVP το 2019 και το 2020», αναφέρει.

Η Bild, αφού ασχολείται με τα χρήματα που κερδίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γυρνά τον χρόνο πίσω και στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο σταρ του NBA και η οικογένειά του.

«Ο Αντετοκούνμπο γνωρίζει όμως και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος», σημειώνει η εφημερίδα.

«Τα χρήματα δεν έφταναν έτσι κι αλλιώς. Γι’ αυτό ο Γιάννης και τα αδέρφια του πουλάνε γυαλιά ηλίου, ρολόγια και CD στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως σε τουρίστες», προσθέτει, παραθέτοντας, στη συνέχεια, δηλώσεις του Γιάννη Αντετουκούνμπο από το περιοδικό TIME.

«Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για φαγητό», είχε πει, με την Bild να σημειώνει: «Μετά τα αδέρφια να ψάχνουν να φάνε σε κάδους σκουπιδιών».

Bild για Αντετοκούνμπο: Οι Έλληνες ελπίζουν ότι θα τους φέρει την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket από το 2005

Μπορεί η ζωή να μην είναι εύκολη, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ονειρεύεται καριέρα ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο αδελφός του Θανάσης τον πείθει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο μπάσκετ και ο Φιλαθλητικός ανοίγει τις πόρτες του.

«Στα 16 του ο Γιάννης κάνει την πρώτη του εμφάνιση για την ανδρική ομάδα του συλλόγου στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Ένα χρόνο αργότερα, οι Μιλγουόκι Μπακς τον επιλέγουν στο Νο15 του draft»

«Και τώρα οι Έλληνες ελπίζουν ότι θα τους φέρει την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket από το 2005. Αυτό θα ήταν τελικά το αίσιο τέλος της οικογένειας με το περίπλοκο όνομα», καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.

Διαβάστε ακόμη: