Ο οίκος Tiffany & Co αποκάλυψε την πρώτη καμπάνια του με πρωταγωνιστές τους Beyoncé και Jay-Z και εκτός από το διάσημο ζευγάρι, στις εικόνες παρουσιάζεται επίσης έργο τέχνης του Jean-Michel Basquiat.

Ο πίνακας με τίτλο Equals Pi, χρονολογείται από το 1982 και ο οίκος πολυτελών κοσμημάτων τον αγόρασε πρόσφατα από συλλέκτη. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αλεξάντρ Αρνό δήλωσε στο wwd: «Δεν έχουμε βιβλιογραφία που να λέει ότι δημιούργησε τον πίνακα για τον Tiffany». Ωστόσο εικάζει ότι ο πίνακας θα μπορούσε να ήταν μνεία στον κολοσσό της κοσμηματοποιίας. «Γνωρίζουμε ότι αγαπούσε τη Νέα Υόρκη και ότι αγαπούσε την πολυτέλεια και τα κοσμήματα» είπε προσθέτοντας ότι «το χρώμα είναι τόσο συγκεκριμένο που πρέπει να είναι ενός είδους φόρος τιμής στο brand».

bey_jayz

Το έργο τέχνης θα τοποθετηθεί μόνιμα στο κατάστημα του οίκου στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας την έννοια «Tiffany Blue» σε επόμενο επίπεδο.


Πριν καταλήξει στον όμιλο LVMH για να κοσμεί το κατάστημα της Πέμπτης Λεωφόρου, ο πίνακας του Basquiat εθεάθη στο σαλόνι της οικογένειας Σαμπαντίνι σε ένα αφιέρωμα του περιοδικού W.

Οι Σαμπαντίνι είναι μια άλλη διάσημη οικογένεια κοσμηματοποιών, η οποία τυχαίνει επίσης να έχει μια πολύ εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει ονόματα όπως Damien Hirst, Victor Brauner και πολλούς άλλους.

Το κατάστημα Tiffany & Co. στην Πέμπτη Λεωφόρο βρίσκεται υπό ανακαίνιση, αλλά θα ανοίξει σύντομα.

«ABOUT LOVE»

Με τίτλο «ABOUT LOVE» , στη διαφήμιση του φθινοπώρου για το 2021 πρωταγωνιστεί η Beyoncé με το εμβληματικό κίτρινο διαμάντι Tiffany, καθιστώντας την το τέταρτο άτομο που φοράει το ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας της μόδας. Εν τω μεταξύ, ο JAY-Z φορά τη θρυλική καρφίτσα του Jean Schlumberger, Bird on a Rock.

Άλλα αξιοσημείωτα κοσμήματα που εμφανίζονται στην έντυπη καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από τον φωτογράφο Mason Poole και το αντίστοιχο spot που γυρίστηκε από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Emmanuel Adjei περιλαμβάνουν: ένα κίτρινο διαμαντένιο δαχτυλίδι 22 καρατίων, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι με σμαραγδένιο κόψιμο 15,02 καρατιών, προερχόμενο από τη Μποτσουάνα και ένα 18 καρατιών βραχιόλι σε κίτρινο και ροζ χρυσό.