Η αντιπαλότητα ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, με έναν μόνο αγώνα να απομένει μέχρι το τέλος της σεζόν και τους δύο διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 να είναι ισόβαθμοι. Ιδιαίτερα μετά το πιο πρόσφατο GP στη Σαουδική Αραβία, που περιλάμβανε άλλη μία σύγκρουση ανάμεσα στους δύο, η ένταση ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Πολλοί από όσους παρακολουθούν την εξέλιξη του πρωταθλήματος έχουν πάρει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, χρησιμοποιώντας διάφορα -αγωνιστικά και μη- επιχειρήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι δηλώσεις που έκανε ο Μπέρνι Έκλεστον στο AFP, στις οποίες κατηγόρησε τη Mercedes ότι κάνει bullying στον σχετικά νεαρό και άπειρο (σε σύγκριση με τον Χάμιλτον) Φερστάπεν.

«Ο Μαξ (Φερστάπεν) είναι ένα παιδί μπροστά στον Λούις (Χάμιλτον) και το χειρότερο είναι ότι ο Λούις έχει μια ολόκληρη καμπάνια δημοσιότητας να δουλεύει γι’ αυτόν. Έχουν τον Μαξ συνέχεια στην πίεση και επίσης οι αγωνοδίκες ασχολούνται συνέχεια γιατί ο Τότο (Βολφ) πηγαίνει όλη την ώρα στον Διευθυντή Αγώνα. Ο Μαξ έχει να αντιμετωπίσει περισσότερα από έναν αγώνα γιατί τους έχει όλους αυτούς να τον κυνηγούν. Του κάνουν bullying και δεν παίζουν δίκαια. Αυτά είναι παιχνίδια ψυχολογίας», είπε ο 91χρονος Βρετανός.

Ο Μπέρνι Έκλεστον είναι ίσως η σημαντικότερη εξωαγωνιστική προσωπικότητα στην ιστορία της Formula 1. Η ιστορία του είναι μεγάλη και ξεκινά από πολύ παλιά. Ο Βρετανός, που έχει κλείσει τα 90 χρόνια του και βαδίζει στα 91, αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να τρέχει σε αγώνες αλλά γρήγορα τους άφησε για να αφοσιωθεί στα επιχειρηματικά του σχέδια. Στα επόμενα χρόνια έγινε ιδιοκτήτης αγωνιστικών ομάδων, με πιο γνωστή την Brabham. Στη δεκαετία του 1970 ενεπλάκη με τη διοίκηση της Formula 1 και κράτησε τις τύχες του σπορ στα χέρια του για πάνω από 4 δεκαετίες. Υπό την ηγεσία του Έκλεστον, η δημοφιλία της Formula 1 εκτοξεύτηκε παγκοσμίως και το ίδιο και τα έσοδά της.