Ο δισεκατομμυριούχος, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι νυμφεύθηκε συμβολικά, το Σάββατο, την κατά 53 χρόνια νεότερή του Μαρτίνα Φασίνα, με τον ιταλικό τύπο να σχολιάζει πως η 32χρονη γυναίκα είναι «εκνευρισμένη» για την άτυπη φύση της τελετής.

Την ίδια ώρα, τα πέντε ενήλικα παιδιά του μεγιστάνα ανησυχούν για το ενδεχόμενο διεκδίκησης μεριδίου από την περιουσία του 85χρονου πατέρα τους, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.

Σε βίντεο που διέρρευσε από το «φεστιβάλ αγάπης», όπως ονόμασαν την τελετή, ο Μπερλουσκόνι κρατά το χέρι της Φασίνα που φορά κανονικό νυφικό. Η ανταλλαγή αιώνιων όρκων έγινε στην Villa Gernetto, στο Λέσμο, βόρεια του Μιλάνου.

Μπερλουσκόνι: Ένας συμβολικός γάμος 400 χιλιάδων ευρώ.

Αρκετοί σχολιάζουν πως η γιορτή ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με μια κανονική γαμήλια τελετή – ακόμα και η τούρτα ήταν κατάλευκη και πολυεπίπεδη όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Μπερλουσκόνι τραγούδησε με τη συνοδεία πιάνου ενώ η ομήγυρη τον ακούει από μικρή απόσταση στην πίστα.

Ένα απλό και…οικονομικό τελετουργικό 

Περίπου 400.000 ευρώ εκτιμάται ότι κόστισε η «γιορτή του έρωτα» που διοργάνωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το προηγούμενο Σάββατο για να αποδείξει σε όλο τον κόσμο πόσο σοβαρά βλέπει τη σχέση του με την κατά 53 έτη μικρότερη αγαπημένη του, Μάρτα Φασίνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail o «συμβολικός γάμος» – που χαρακτηρίζεται έτσι από τα διεθνή ΜΜΕ αφού το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε επίσημα – πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Βίλα Γκερνέτο στην πόλη Λέσμο, βόρεια του Μιλάνου.

Μπερλουσκόνι: Ένας συμβολικός γάμος 400 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας επέλεξε να επισφραγίσει τη σχέση του με την νεαρή βουλευτίνα του κόμματός του Forza Italia, σύντροφό του από τις αρχές του 2020, με μία «τελετή» που θύμιζε έντονα γάμο: Η 32χρονη φορούσε νυφικό με πέπλο, υπήρχε γαμήλια τούρτα και το ζευγάρι μπήκε σε παρεκκλήσι, χωρίς όμως να ακολουθήσει το επίσημο εκκλησιαστικό τελετουργικό.

Μπερλουσκόνι: Ένας συμβολικός γάμος 400 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει το ιταλικό Vanity Fair, o αδερφός του 85χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο και τα παιδιά του Μαρίνα, Μπάρμπαρα, Ελεονόρα και Λουίτζι ήταν παρόντες στον «γάμο», ενώ ο δεύτερος γιος του, Πιερ Σίλβιο, απουσίαζε. Η απουσία του φέρεται να οφείλεται στην απροθυμία του να παρευρίσκεται σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Μπερλουσκόνι: Ένας συμβολικός γάμος 400 χιλιάδων ευρώ.

Μαρτυρίες καλεσμένων αλλά και βίντεο και φωτογραφίες από τη «γιορτή του έρωτα» περιγράφουν έναν Μπερλουσκόνι πανευτυχή, ο οποίος μάλιστα αποκάλεσε κάποια στιγμή την Μάρτα «δώρο εξ ουρανού». Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Μπερλουσκόνι τραγούδησε στους καλεσμένους του, με έναν φίλο του να τον συνοδεύει στον πιάνο, και χάρισε εντυπωσιακά δώρα στους παρευρισκομένους, μαντίλια στις γυναίκες και γραβάτες και ρολόγια στους άνδρες.