Σε τροχιά ανάπτυξης διατηρείται η Μπενρουμπή, η οποία προβλέπει και για φέτος αύξηση των μεγεθών της παρά τις μεγάλες προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον. Κι αυτό καθώς η εταιρεία, που εντάχθηκε και τυπικά στον Ομιλο Quest από τις αρχές του έτους προσβλέπει στις πρόσθετες ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για την είσοδο της «σε καινούργιες αγορές και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η διοίκηση υπό την κ. Αλίκη Μπενρουμπή.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανήρτησε χθες η εταιρεία στο ΓΕΜΗ ο κύκλος εργασιών της το 2024 αυξήθηκε κατά 9,5% ενώ με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό βελτιώθηκε η κερδοφορία της. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 27,64 εκατ. ευρώ, από 25,24 εκατ. ευρώ το 2023. Την ίδια ώρα τα EBITDA αυξήθηκαν στα 5,76 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη έφθασαν τα 3,5 εκατ. ευρώ, από 2,85 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως το περιθώριο καθαρού κέρδους βελτιώθηκε πέρυσι στο 12,69%, από 11,3% ένα χρόνο πριν.
Όπως αναφέρει στην οικονομική έκθεση η διοίκηση «η εταιρεία διατηρεί αισιόδοξες προβλέψεις για την χρήση του 2025 αναμένοντας περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών της και κατά συνέπεια υψηλότερη κερδοφορία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, συνεχίζοντας την θετική τροχιά ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια». Κι αυτό παρά το «κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά στους πρώτους μήνες του έτους»
Εξάλλου, σύμφωνα με την εταιρεία, «το επίπεδο των αποθεμάτων της διατηρείται σε ένα επίπεδο που διασφαλίζει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών της, ενώ ταυτόχρονα η ρευστότητά της αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω με παράλληλη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους».
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις οι δείκτες ρευστότητας της Μπενρουμπή παρουσίασαν περαιτέρω βελτίωση από τα ήδη πολύ θετικά επίπεδα του 2023. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος της περιόδου βελτιώθηκαν στα 3,15 εκατ. Ευρώ, από 2,72 εκατ. ευρώ.
Οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν περίπου 7 εκατ. ευρώ. Τα μακροπρόθεσμα δάνεια στο τέλος της χρήσης διαμορφώθηκαν σε 6,55 εκατ. ευρώ και των βραχυπρόθεσμων στα 445 χιλ. ευρώ περίπου. Το δε μέσο επιτόκιο δανεισμού της εταιρίας για την χρήση που έληξε την 31/12/2024 ανήλθε σε 4,87%.
Μετά το πέρας της χρήσης, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μπενρουμπή προχώρησε σε πρόωρη ολική εξόφληση του μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο χορηγήθηκε βάσει του προγράμματος «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων (Liquidity Co – Financial Loans)» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) και το οποίο έληγε τον Νοέμβριο 2028. Λίγο αργότερα όμως σύναψε νέα σύμβαση Ομολογιακού δανείου με την ALPHA Τράπεζα Α.Ε., 4ετούς διάρκειας, ύψους 1,35 εκατ. ευρώ για την κάλυψη γενικών επιχειρηματικών αναγκών της, κυμαινόμενου επιτοκίου βάσει Euribor πλέον περιθωρίου και αποπληρωμή μέσω ισόποσων τριμηνιαίων χρεολυτικών δόσεων.
Την ίδια ώρα το σύνολο των απαιτήσεων της εταιρείας αυξήθηκε στα 14,41 εκατ. ευρώ, από 12,59 εκατ. ευρώ με τις προβλέψεις επισφαλειών να προσδιορίζονται στα 4,15 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Μπενρουμπή έφθασε τα 8,25 εκατ. ευρώ στο τέλος της περυσινής χρήσης, από 6,22 εκατ. ευρώ στην αρχή.
Το σχέδιο
Υπενθυμίζεται πως την 31η Ιανουαρίου 2025, η εταιρεία Quest Συμμετοχών Α.Ε., μετά τη λήψη των εγκριτικών αποφάσεων των αρμόδιων εποπτικών Αρχών ανταγωνισμού, απέκτησε το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξαγοράς, κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία άλλαξε και η σύνθεση του Δ.Σ.
Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος είναι η κα Αλίκη Μπενρουμπή, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Ρούστος ενώ μέλη του ΔΣ είναι η κα Αλεξία Μουστρούφη, ο κ. Απόστολος Γεωργαντζής και ο κ. Μάρκος Μπιτσάκος. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανέρχονται σε 38 άτομα.
Διαβάστε ακόμη:
- ΔΕΗ: Το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund πέφτει κάτω από το 5%
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας έως και το Μεγάλο Σάββατο – Πού θα βρέξει την Κυριακή
- Μπατζελή: Διέγραψαν μια ιστορία για πέντε λεπτά τηλεοπτικού χρόνου
- Διευθυντής στα χαρτιά, κομπάρσος στην πιάτσα – Νομίζεις ότι κάνεις κουμάντο; Ρώτα την αγορά!