Το Ισραήλ δεν έχει πει «την τελευταία του λέξη», ξεκαθάρισε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή χτυπημάτων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πως η χώρα δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη. «Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή της Χεζμπολάχ και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», ανέφερε κατά την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ. Παράλληλα σημείωσε πως η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους».

«Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας», υπογράμμισε. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν προληπτικά πλήγματα σε στόχους της Χεζμπολάχ σε όλο τον νότιο Λίβανο το πρωί της Κυριακής. Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε αργότερα ρουκέτες και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ. Εάν ο αριθμός είναι σωστός, αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο από τον πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006.

Τα πλήγματα του Ισραήλ έγιναν γύρω στις 04:30 τοπική ώρα (01:30 GMT) και ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ σχεδίαζε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση μισή ώρα αργότερα, στις 05:00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, που επικαλούνται έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αυτό περιλάμβανε επιθέσεις με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, βαθιά μέσα στο κεντρικό Ισραήλ.

Στο τέλος η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε περισσότερες από 300 ρουκέτες και πυραύλους με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ισραήλ, όπου ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

Νετανιάχου για την ευρεία επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ: «Όποιος μας κάνει κακό, του κάνουμε κακό»

Διαβάστε ακόμη: