Ιδανικός «αυτόχειρας» ο Ολυμιακός κατάφερε –γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να πετάξει τη νίκη και δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στη Μπάτσκα Τόπολα και να δυσκολέψει την υπόθεση πρόκριση.

Στην ουσία ο Ολυμπιακός κλότσησε την ευκαιρία! Παρότι είχε τον Ποντένσε σε μεγάλα κέφια (γκολ και ασίστ) και προηγήθηκε με 2-0 στο καλό του διάστημα, στη συνέχεια πλήρωσε τις αμυντικές του ολιγωρίες αλλά και το γεγονός πως ο διαιτητής απέβαλε με αυστηρή κόκκινη κάρτα τον Ντόη για να πάρει μόνο τον βαθμό (2-2) στη Σερβία κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα.

Πρώτος βαθμός για τις δύο ομάδες, στους 6 πλέον η Γουέστ Χαμ που… ορίζει τον όμιλο, ενώ η Φράιμπουργκ βρίσκεται στους 3.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να πάρει τα ηνία του αγώνα και το κατάφερε. Κυκλοφορία της μπάλας, τελικές και το γκολ φαινόταν πως δεν θα αργήσει να έρθει, όπως και έγινε στο 16ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ο Ποντένσε σήκωσε γλυκά και ο Μασούρας με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Μαρτίνεθ πατούσε καλύτερα και είχε τον έλεγχο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλείται ιδιαίτερα.

Με την καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος να έρχεται στο 31ο λεπτό με το μονοκόμματο σουτ του Ράκονιατς, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης βρήκε τον Ροντινέι στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στα σώματα, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και να πηγαίνει με αυτό στο ημίχρονο.

Ποντένσε και 2-0!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τους Πειραιώτες στο 56’ να απειλούν με τον Ελ Κααμπί και ένα λεπτό αργότερα να κάνουν το 2-0 με τον Ποντένσε. Ο Ποντένσε έκανε την κάθετη στον Ελ Κααμπί, αυτός βγήκε απέναντι από τον Ιλιτς και πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάτσκα Τόπολα απέκρουσε. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση και δευτερόλεπτα αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Φορτούνης είδε τον Ποντένσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ελίχθηκε και με ωραίο σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Αλλαγές από τον Μαρτίνεθ, μείωσε ο Ντάκοβιτς

Μετά το γκολ του Ποντένσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Γιόβετιτς και Σολμπάκεν να παίρνουν τις θέσεις των Ποντένσε και Μασούρα. Δευτερόλεπτα μετά τις αλλαγές, η Μπάτσκα Τόπολα κατάφερε να μειώσει σε 1-2 με τον Ντάκοβατς. Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε στον συμπαίκτη του και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού νίκησε τον Πασχαλάκη, μειώνοντας για τους γηπεδούχους.

Ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, αποβάλλοντας με ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα τον Ντόι για μαρκάρισμα στον Γιοβάνοβιτς. Μια άνευ προηγούμενου απόφαση από τον ρέφερι της αναμέτρησης, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Μετά την αποβολή του Ντόι, ο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Πορόζο και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Φορτούνη. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να «παγώσουν» το παιχνίδι και τα κατάφεραν μέχρι το 90’, όταν οι γηπεδούχοι, έχοντας τις ευλογίες του διαιτητή, ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Πάντοβιτς.

Στο 90+4’ η Μπάτσκα είχε μια ακόμα τελική, με τον Ντάκοβατς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 2-2.

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Τσβέτκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς (78΄ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Ράντιν (88′ Μιρτσέφσκι), Στόιτς, Τζάκοβατς, Στάνιτς (78΄ Πάντοβιτς), Ράκονιατς (90΄Βλαλούκιν) , Γιοβάνοβιτς (88΄ Σους)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Κίνι, Έσε, Μ. Καμαρά, Φορτούνης (74΄ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (62΄ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74΄ Πορόσο)

Διαβάστε ακόμη: