Το «Batgirl», η μεταφορά του χαρακτήρα της DC Comics, κόπηκε οριστικά από όλες τις πλατφόρμες.

Η Warner Bros επιβεβαίωσε στο Variety ότι η ταινία δεν θα κάνει πρεμιέρα σε καμία πλατφόρμα, ούτε θα κυκλοφορήσει σε σινεμά ή στο HBO Max.

Η παραγωγή, με πρωταγωνίστρια τη Leslie Grace ως Barbara Gordon (γνωστή και ως Batgirl) και σε σκηνοθεσία των Adil El Arbi και Bilall Fallah, πήρε το πράσινο φως το 2021 ως μέρος μιας προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει ταινίες μεγάλου μήκους ειδικά για το HBO Max.

Αλλά το νέο εταιρικό καθεστώς της Warner Bros Discovery έχει στρέψει τις προτεραιότητες της εταιρείας στις μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες.

Στο ράφι μπήκε και το «Scoob!: Holiday Haunt», μια συνέχεια της ταινίας του 2020 «Scoob!».

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η απόφαση για το «Batgirl» δεν οφείλεται στην ποιότητα της ταινίας αλλά στην επιθυμία του στούντιο της DC να κάνει μεγάλα blockbusters.

Το «Batgirl» είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στο HBO Max και όχι να βγει σε μια μεγάλη παγκόσμια κυκλοφορία στους κινηματογράφους.

Batgirl: Η Warner Bros «έκοψε» την ταινία από όλες τις πλατφόρμες

Ο αρχικός προϋπολογισμός της παραγωγής 75 εκατομμυρίων δολαρίων για την ταινία, που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε στάδιο post-production, έφτασε τελικά τα 90 εκατομμύρια δολάρια, εν μέρει λόγω καθυστερήσεων και πρωτοκόλλων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Η απόφαση της Warner Bros ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί σοκ, καθώς τα στούντιο σχεδόν ποτέ δεν βάζουν τις παραγωγές τους στο ράφι αφού θέλουν να έχουν τουλάχιστον κάποια απόδοση της επένδυσής τους.

Την ίδια ώρα, η Warner Bros εξακολουθεί να μην έχει σαφή απάντηση στο τι θα κάνει με την ταινία «The Flash», μια μεταφορά της DC που αναμενόταν να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2023. Η ταινία έχει εμπλακεί σε υποθέσεις με επανειλημμένες καταγγελίες για κατάχρηστική και ανάρμοστη συμπεριφορά από πλευράς του πρωταγωνιστή, Έζρα Μίλερ.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Variety, το «Batgirl» δεν ήταν και καμιά μικρή ταινία. Μαζί με την Grace, εμφανίζεται ο J.K. Simmons που υποδύεται τον πατέρα της Barbara αλλά και ο Michael Keaton που επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως Batman (κάτι που κάνει και στο «The Flash»).