“H θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη.” Βασίλισσα Ελισάβετ

“Και με τι ακριβώς ασχολείστε;” είπε η Βασίλισσα Ελισάβετ στους Beatles την εποχή που μεσουρανούσαν… Μια φράση που αποκαλύπτει αρκετά στοιχεία της ιδιαίτερης προσωπικότητάς της…

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ποιά είναι όμως η ιστορία της και η σχέση της με το σύζυγό της Φίλιππο της Ελλάδας;

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή… Πολλά χρόνια πριν…

https://www.youtube.com/watch?v=NUfJXdMIRGw

«Ανακοινώνω σε όλους εσάς πως ολόκληρη η ζωή μου , είτε είναι σύντομη είτε μακρόχρονη, θα είναι αφιερωμένη σε εσάς. Ο Θεός ας με βοηθήσει να φέρω εις πέρας αυτόν ον όρκο και ας ευλογεί όσους τον μοιράζονται μαζί μου.» είναι ο όρκος της πρωτότοκης κόρης του βασιλιά Γεωργίου VI την ημέρα της ενηλικίωσής της, το 1947, μέσω ραδιοφώνου. Ένας όρκος που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της βρετανικής αυτοκρατορίας.

Στις 2 Ιουνίου 1953 που η Ελισάβετ II στέφθηκε βασίλισσα.  Aκολουθεί τον τίτλος της με ακούραστη αίσθηση καθήκοντος, υψηλή δημοτικότητα, παρά τα σκάνδαλα, τους διαλυμένους γάμους και τα μυστηριώδη αυτοκινητιστικά δυστυχήματα των Ουίνσδορ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν ότι με το θάνατο της Νταιάνα, το τέλος της βρετανικής μοναρχίας ήταν κοντά.

H Eλισάβετ εκπαιδεύτηκε για να γίνει βασίλισσα από την ηλικία των δέκα ετών. Το 1950 η γκουβερνάντα της Ελισάβετ, Μέριον Κρόουφορντ  δημοσίευσε μια βιογραφία της  όπου περιγράφει την παιδική ηλικία της Ελισάβετ και της Μαργαρίτας, με τίτλο “Οι Μικρές Πριγκίπισσες”. Μιλά για την αγάπη της Ελισάβετ για τα άλογα και τα σκυλιά, την απίστευτη μεθοδικότητα και υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει.

Ο Oυίνστον Τσώρτσιλ είχε επισημάνει ότι η Ελισάβετ στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών είχε ήδη έναν αέρα κύρους και αντανακλαστικότητας που εκπλήσσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.