Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου της Μπαρτσελόνα με τον Ουσμάνε Ντεμπελέ παίχθηκε σήμερα. Οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίζουν οριστικά.

Ο Γάλλος επιθετικός έδειχνε καιρό τώρα να σκέφτεται το μέλλον του μακριά από το Καμπ Νου. Οι Καταλανοί πίεσαν με κάθε τρόπο τον παίκτη και τον μάνατζερ του για να ανανεωθεί η συνεργασία τους όμως μάταια. Έτσι φθάσαμε σήμερα με τον αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Αλεμανί να ανακοινώνει την… έξοδο του Ντεμπελέ.

«Είναι ξεκάθαρο πως ο Ντεμπελέ δεν θέλει να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Δεν θέλει να αποτελεί μέρος της ομάδας μας και του πρότζεκτ μας. Ενημερώσαμε τον Ντεμπελέ πως πρέπει άμεσα να βρει νέα ομάδα. Αναμένουμε την πώληση του παίκτη μέχρι την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τσάβι πιστεύει στις δυνατότητες του Ντεμπελέ και ήλπιζε πως θα κατάφερνε να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα. Ο Γάλλος ωστόσο πιστεύει πως η επόμενη σεζόν στο Καμπ Νου δεν θα τον βρει με θέση βασικού και δεν θέλησε να ρισκάρει. Ο μάνατζερ του και ο ίδιος προσπάθησαν να απομακρυνθούν από την υπόθεση και εν τέλει τα κατάφεραν.

Οι «μπλαουγκράνα» όσο και να προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πάρουν το «ναι» του 24χρονου εξτρέμ. Έτσι από σήμερα ο Γάλλος και οι εκπρόσωποι του καλούνται να βρουν νέα ομάδα. Τον σύλλογο που θα αποκτήσει τα δικαιώματα του Ντεμπελέ δίνοντας στην Μπαρτσελόνα ένα σεβαστό ποσό. Θυμίζουμε πως οι Καταλανοί πριν μερικά χρόνια δαπάνησαν κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.