Το σήριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Ουσμάν Ντεμπελέ καλά κρατεί στην Μπαρτσελόνα. Καθημερινά υπάρχουν ανατροπές στο θέμα με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να μην έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση. Ωστόσο η υπομονή των ανθρώπων της καταλανικής ομάδας φαίνεται ότι εξαντλείται. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ισπανία η διοίκηση έδωσε νέο τελεσίγραφο στον Ντεμπελέ. «Υπογράφεις άμεσα την ανανέωση ή φεύγεις!», είναι το τελευταίο μήνυμα από την Μπαρτσελόνα.

Ο Γάλλος εξτρέμ ναι μεν ταλαιπωρείται από αρκετούς τραυματισμούς που δεν τον αφήνουν ποτέ να βρει ρυθμό και να δείξει την κλάση του, αλλά οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας τον ήθελαν στο ρόστερ τους για πολλά χρόνια ακόμη αφού αποτελεί προσωπική… καψούρα του Ζοάν Λαπόρτα. Ωστόσο, όσο περνάνε οι ώρες οι πιθανότητες να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στη Βαρκελώνη, συνεχώς και μειώνονται.

Το καλοκαίρι που θα έρθει θα μπορεί να πάει σε όποια ομάδα θέλει ως ελεύθερος. Γι’ αυτό το λόγο και οι Καταλανοί από το να τον χάσουν στο τσάμπα θα προσπαθήσουν να τον παραχωρήσουν μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπως έκανε γνωστό η ισπανική ιστοσελίδα «diari ARA».

Η θητεία του στην Μπαρτσελόνα μπορεί να χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως. Όμως, το σημαντικό για τον Ουσμάν Ντεμπελέ είναι ότι ακόμα έχει… πέραση. Ακόμη γίνεται συζήτηση γύρω από τ’ όνομά του, με αποτέλεσμα οι ομάδες που τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα μόνο λίγες να μην είναι.

 Ήδη η Νιούκαστλ και άλλοι σύλλογοι από την Αγγλία παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρχουν περισσότερες εξελίξεις με το θέμα του.

Λογικό και επόμενο ο νεαρός επιθετικός να μην νιώθει καμία πίεση για την απόφαση που θα πάρει και θα έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό του μέλλον και την καριέρα του.

Για την ώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι θα τα μαζέψει μέσα στον Ιανουάριο και θα αποτελέσει παρελθόν από τους Ισπανούς που ήδη ψάχνουν τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του στα πλάνα του Τσάβι.