Αποφασισμένος να προβεί σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα είναι ο Ζοάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», σε συνεργασία με τον Κούμαν, επιθυμεί την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ ώστε να απαλλαγεί από ορισμένα συμβόλαια και να εξοικονομήσει χρήματα για μεταγραφές.

Κάτι που φάνηκε με την απόκτηση των Σέρχιο Αγκουέρο και Έρικ Γκαρσία με μηδενικό κόστος. Η «Mundo Deportivo» καταπιάστηκε με το θέμα των αποχωρήσεων και αποκάλυψε πως οι μάνατζερ αρκετών παικτών θα συζητήσουν με τους «μπλαουγκράνα» εντός της εβδομάδας για νέο συμβόλαιο ή για την πώληση τους.

Πρώτος που θα μιλήσει με τους Καταλανούς είναι ο Σέρτζι Ρομπέρτο. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και ο ίδιος περιμένει την Μπαρτσελόνα για να συζητήσουν. Ωστόσο, αν δεν δεχτεί την πρόταση το πιο πιθανό είναι να πουληθεί. Ίδια περίπτωση είναι και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, που επίσης έχει συμβόλαιο ως το 2022. Ο Γάλλος εδώ και καιρό αρνείται τις προτάσεις που του γίνονται, κάτι που αν συνεχιστεί θα ωθήσει τους «μπλαουγκράνα» να τον βάλουν στη λίστα προς πώληση.

Πάντως, όπως τονίζει το δημοσίευμα, η ισπανική ομάδα πιστεύει πως ο παίκτης έχει ήδη συμφωνήσει με τη Γιουβέντους για τη νέα σεζόν. Έτσι, είναι έτοιμοι να του θέσουν ένα δίλημμα. Ανανέωση τώρα ή πώληση. Εφόσον δεν δεχτεί τίποτα από τα δύο τότε θα «εξοστρακιστεί», βλέποντας όλη τη σεζόν πιθανώς από την εξέδρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να… ξεφορτωθεί. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Σάμουελ Ουμτιτί. Οι συνεχείς τραυματισμοί του δεν τον βοήθησαν ποτέ να παίξει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Έτσι, με το συμβόλαιο του να λήγει το 2023, η απόφαση είναι να πωληθεί αυτό το καλοκαίρι.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται ο Κλεμέν Λενγκλέ που έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του και η σκέψη είναι να βγει και αυτός στην αγορά, ο Τζούνιορ Φίρπο, αλλά και ο Ματέους Φερνάντες. Παράλληλα, και ο Νέτο αναμένεται να πωληθεί, κάτι που έχει ζητήσει ο ίδιος αν και η Μπαρτσελόνα θέλει να τον κρατήσει, ενώ και ο Μίραλεμ Πιάνιτς έχει ενημερωθεί να βρει ομάδα.

Τέλος υπάρχει η περίπτωση του Ζόρντι Άλμπα. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα περί αποχώρησης του Ισπανού μπακ, αλλά στην Μπαρτσελόνα ψάχνουν τρόπο να μειώσουν το συμβόλαιο του, ένα από τα υψηλότερα στον σύλλογο, μετά την ανανέωση του επί Μπαρτομέου. Οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να μιλήσουν μαζί του για μια αναπροσαρμογή στη συμφωνία τους που λήγει το 2024.