Ο Χάνσι Φλικ, όπως αναμενόταν, είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο Γερμανός κόουτς διαδέχεται τον Τσάβι με την ελπίδα να οδηγήσει τους «μπλαουγκράνα» και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Η ομάδα της Καταλονίας μετά από πολύμηνο θρίλερ, πήρε την απόφαση να απομακρύνει τον Τσάβι από τον πάγκο της και να τον αντικαταστήσει με το Χάνσι Φλικ.

Ο Γερμανός κόουτς τα βρήκε σε όλα με την Μπαρτσελόνα και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια έως το 2026. Έτσι, ο σύλλογος ελπίζει πως θα επιστρέψει στην κορυφή, μετά την πολύ κακή σεζόν υπό τις οδηγίες του Τσάβι.

Η συμφωνία με τις δύο πλευρές είχε κλείσει και απέμεναν μόνο τα τυπικά προκειμένου να ανακοινωθεί ο Γερμανός τεχνικός.

Ο ίδιος μέσα από το βίντεο απευθύνθηκε στους φιλάθλους λέγοντας: «Είναι η δική μας στιγμή, Πάμε Μπάρτσα».

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

«Η Μπαρτσελόνα και ο Χάνσι Φλικ συμφώνησαν σε συμβόλαιο που ορίζει τον Γερμανό ως προπονητή της πρώτης ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026. Το συμβόλαιο υπεγράφη στα γραφεία του συλλόγου, παρουσία του προέδρου της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, του πρώτου αντιπροέδρου για τον αθλητισμό Ράφα Γιούστε και του αθλητικού διευθυντή Ντέκο.

Ένας πρωταθλητής προπονητής

Ο Χάνσι Φλικ είναι γνωστός για το υψηλό πρέσινγκ, τον έντονο και τολμηρό τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του, ο οποίος του έχει φέρει σημαντικές επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Γεννημένος στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας το 1965, ο Φλικ  ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1996 ως παίκτης-προπονητής στη Βικτόρια Μπαμένταλ. Το 2000, ανέλαβε τη Χόφενχαϊμ, όπου παρέμεινε για πέντε σεζόν, προτού μεταβεί στη Σάλτσμπουργκ ως μέλος του προπονητικού επιτελείου υπό τους Τζιοβάνι Τραπατόνι και Λόταρ Ματχάους.

Έξι χρόνια με τον Λεβ

Τον Αύγουστο του 2006, ο Φλικ έγινε βοηθός προπονητή του Γιοάχιμ Λεβ στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας μετά την παραίτηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο Λεβ και ο Φλικ οδήγησαν τη Γερμανία σε μια φάση ανοικοδόμησης, φτάνοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, πριν στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 2014 στη Βραζιλία.

Έξι τρόπαια

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φλικ παραιτήθηκε από βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας και έγινε αθλητικός διευθυντής στη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Επέστρεψε στη Χόφενχαϊμ ως αθλητικός διευθυντής το 2017. Το καλοκαίρι του 2019, ο Φλικ εντάχθηκε στην Μπάγερν Μονάχου ως βοηθός του Νίκο Κόβατς. Όταν ο Κόβατς απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα, ο Φλικ προήχθη σε υπηρεσιακό προπονητή. Η απόφαση αυτή άλλαξε την πορεία της Μπάγερν, με τον Φλικ να οδηγεί την ομάδα σε 22 νίκες στα πρώτα 25 παιχνίδια του, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση ενός ιστορικού treble από την Μπάγερν, συμπεριλαμβανομένης της νίκης με 8-2 επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League. Ο Φλικ ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς από την UEFA. Η Μπάγερν κατέκτησε την Bundesliga, το Κύπελλο Γερμανίας και το Champions League και ολοκλήρωσε το σετ με το γερμανικό Super Cup, το ευρωπαϊκό Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αντικατοπτρίζοντας την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα το 2009.

Κομβικός Λεβαντόφσκι

Ο επιθετικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ευδοκίμησε υπό την καθοδήγηση του Φλικ, έχοντας κατά μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι. Τη σεζόν 2020/21, η Μπάγερν διατήρησε το Πρωτάθλημα πριν ο Φλικ ανακοινώσει την αποχώρησή του για να αναλάβει την Εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Η θητεία του Φλικ στη Γερμανία ξεκίνησε δυναμικά, με οκτώ νίκες σε οκτώ παιχνίδια, αλλά έληξε με απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022 και μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, που οδήγησε στην αποπομπή του μήνες αργότερα».

Διαβάστε ακόμη: