Το χτίσιμο της καινούργιας… δυναστείας απαιτεί «νέο αίμα» (όχι απαραίτητα ηλικιακά) και η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει δυναμικά αυτή τη διαδικασία.  Ήδη ο Φεράν Τόρες έγινε κάτοικος Βαρκελώνης και αυτός που θα τον ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, είναι ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα.

Όπως έκανε γνωστό ο Ισπανός δημοσιογράφος, Ζεράρδ Μορένο, οι «μπλαουγκράνα» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Θέσαρ Αθπιλικουέτα.

Το συμβόλαιο του έμπειρου μπακ με την Τσέλσι εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Όλα δείχνουν -για την ώρα τουλάχιστον- ότι δεν πρόκειται να το ανανεώσει. Αυτό δεν ήθελαν να το αφήσουν… έτσι οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα. Έτσι, ξεκίνησαν άμεσα επαφές μαζί του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μορένο έχουν απομείνει μόνο τα τυπικά, ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα το deal.

Ωστόσο, αν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά ο Ισπανός αμυντικός θα φορέσει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» από το επόμενο καλοκαίρι και έπειτα. Όχι από τον προσεχή Ιανουάριο, όπως έπραξε ο Φεράν Τόρες!

Ο Τσάβι θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να «παντρέψει» τον ενθουσιασμό των νέων παικτών με την εμπειρία ποδοσφαιριστών που έχουν διανύσει αρκετά… χιλιόμετρα στα γήπεδα.

Ο Ισπανός τεχνικός θα αλλάξει πολλά πράγματα και πρόσωπα, προκειμένου όλα να γίνουν, όπως τα έχει στο μυαλό του και η Μπαρτσελόνα να ξεκινήσει κάποια στιγμή να θυμίζει κάτι από τα παλιά. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Ούτε απλό…