Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πολύ κοντά στην οικονομική καταστροφή. Η φετινή μέτρια έως κακή αγωνιστική περίοδο έφερε στην επιφάνεια τα χρέη των «Μπλαουγκράνα» και το ποσό που χρωστάνε ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο, ενώ φαντάζει αδύνατο να βρει τρόπο να ξεχρεώσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «diariARA» η Μπαρτσελόνα χρωστάει 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ από δάνεια και σημειώνεται πως πρέπει να τα ξεπληρώσει μέχρι το 2032. Μάλιστα, τα 613.5 εκατομμύρια ευρώ από αυτά πρέπει να έχουν ξεπληρωθεί μέχρι το 2028 και έτσι οι «Μπλαουγκράνα»… τρέχουν να προλάβουν.

Ο λόγος που η ομάδα έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση οφείλεται στις λάθος επιλογές από τις προηγούμενες προεδρίες και φυσικά στα μεγάλα ρίσκα που πήρε, ενώ τον δικό του ρόλο έχει παίξει και η πανδημία λόγω του COVID-19. Εντυπωσιακό είναι πως η Μπαρτσελόνα έχει τεράστια έσοδα, και από διαφημίσεις και από πωλήσεις, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται σε τεράστιο χρέος.

Από το 1.3 δις που χρωστάει η Μπαρτσελόνα περίπου τα 320 εκατομμύρια ευρώ είναι για παίκτες όπως ο Μάλκομ, ο Βιδάλ και ο Κουτίνιο που έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από τον σύλλογο. Αυτό δείχνει τις αστοχίες που έγιναν κατά τις μεταγραφικές περιόδους αλλά δείχνει και το πρόβλημα που έχει η ομάδα από όταν αποχώρησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Με τον Ισπανό κόουτς στον πάγκο της ομάδας, η Μπαρτσελόνα είχε μεγάλες επιτυχίες και έσοδα. Έτσι, οι Ισπανοί μπορούσαν να ξοδεύουν μεγάλα ποσά, όμως, μετά την αποχώρησή του, η Μπαρτσελόνα έχει αλλάξει πέντε προπονητές και δεν έχει κάνει καλές πορείες στην Ευρώπη. Έτσι, μειώθηκαν σημαντικά τα ευρωπαϊκά έσοδα της ομάδας, που αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων και δεν έχει προχωρήσει σε σωστές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά, συνεχίζοντας όμως να δίνει μεγάλα συμβόλαια.

Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν από τα πιο ακριβά μισθολόγια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μία από τις κορυφαίες ομάδες. Ακόμη, δεν παραχωρεί τα μεγαλύτερά της αστέρια, τα οποία έχουν και «βαριά» συμβόλαια, και γίνεται ξεκάθαρο πως αυτό πρέπει να αλλάξει φέτος το καλοκαίρι για να… σωθεί ο σύλλογος.

Διαβάστε ακόμη: