Ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια οι πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από την πρεμιέρα της ταινίας Barbie στις 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Warner Bros. Pictures.

Σε ανακοίνωσή της, η Warner Bros. ανέφερε ότι η ταινία φαντασίας-κωμωδία έχει εισπράξει 459 εκατομμύρια δολάρια από τις εγχώριες αίθουσες -σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά- και άλλα 572,1 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό από τότε που βγήκε στις αίθουσες, συνολικά 1,0315 δισεκατομμύρια δολάρια.’Το ποσό επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ανάλυσης μέσων ενημέρωσης Comscore, σύμφωνα με το Reuters.

Η υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης της “Barbie” Greta Gerwig έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ως σόλο σκηνοθέτης, δήλωσε η Warner Bros. Αυτό ήταν το τρίτο Σαββατοκύριακο στους κινηματογράφους για την Barbie“.

Η ταινία συγκέντρωσε 127 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αυτό το Σαββατοκύριακο – από την Παρασκευή έως την Κυριακή – με 53 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες εισπράξεις και άλλα 74 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Comscore.

“Ως επικεφαλής της διανομής, δεν μας αφήνει συχνά άφωνους η απόδοση μιας ταινίας, αλλά η Μπάρμπιλιν κατέρριψε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Jeff Goldstein, πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Warner Bros. Pictures, και ο Andrew Cripps, πρόεδρος της διεθνούς διανομής.

Με πρωταγωνιστές την Margot Robbie και τον Ryan Gosling ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την εμβληματική κούκλα της Mattel σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων της “Barbie” κατατάσσονται δεύτερες φέτος μετά την ταινία “The Super Mario Bros“, η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έχει συγκεντρώσει 1,357 δισ. δολ.

Διαβάστε ακόμη: