Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τήρησε την υπόσχεσή του για «την εκδήλωση σε στενό κύκλο» – Χωρίς μάσκες και αποστάσεις οι καλεσμένοι
Αν και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν γιόρτασε τα γενέθλιά του, όπως σχεδίαζε εξ αρχής, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19 και περιόρισε την εκδήλωση, οργανώνοντάς την σε «στενό» κύκλο, τα αποτελέσματα δεν ήταν και πάλι τα επιθυμητά.

Από την αρχική λίστα των 700 καλεσμένων, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατέληξε να καλέσει «μόνο» 400 άτομα και διοργάνωσε ένα «πάρτι» για τα 60ά του γενέθλια, στο παραθεριστικό θέρετρο Μάρθας Βίνεγιαρντ. Στην εκδήλωση τελικά, οι καλεσμένοι όχι μόνο δεν φόρεσαν μάσκες, αλλά αγνόησαν και τις αποστάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι 74 άτομα από το Μάρθας Βίνεγιαρντ, να έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, με την σύμβουλο υγείας, που εργάζεται στο διαγνωστικό κέντρο, Μάουρα Βάλεϊ, να αναφέρει πως δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο αν τα κρούσματα κόλλησαν τον ιό στο πάρτι γενεθλίων του Μπαράκ Ομπάμα.

«Ακόμα, δεν γνωρίζουμε αν τα περιστατικά συνδέονται με το πάρτι του κου Ομπάμα. Είναι λίγο νωρίς για να βγάλουμε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Σίγουρα μιλάμε πάντως για άτομα, που ήρθαν σε στενή επαφή», αναφέρει.

Ήδη πάντως, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανευθυνότητά» του -όπως χαρακτηρίζουν την απόφασή του να οργανώσει πάρτι με τόσους καλεσμένους, ενώ η μετάλλαξη Δ μαστίζει την Αμερικανική ήπειρο.

Την εβδομάδα μετά το πάρτι του Ομπάμα , καταγράφηκαν στην περιοχή 48 νέα κρούσματα, τα οποία σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του ήταν και μεγάλα ονόματα της showbiz, όπως η Beyonce, o Jay Z, η Κρίσι Τέιγκεν, η H.E.R κ.α. .

H Ερικα Μπαντού ζητά συγγνώμη από τους Ομπάμα

Συγγνώμη μέσω Twitter από τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του, Μισέλ, ζήτησε η Αμερικανίδα τραγουδοποιός Έρικα Μπαντού, επειδή ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων στις 7 Αυγούστου, που δείχνουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ χωρίς μάσκα να διασκεδάζει με τους εκατοντάδες καλεσμένους του.

«Κύριε και κυρία Ομπάμα, σας παρακαλώ συγχωρείστε με που ήμουν “φρικτή καλεσμένη” σε μια τέτοια ιερή εκδήλωση για την οικογένειά σας», έγραψε η βραβευμένη με Γκράμι Μπαντού, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Έρικα Ράιτ.