«Ναυάγησαν» τα σχέδια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να γιορτάσει τα 60ά του γενέθλια με ένα μεγαλειώδες πάρτι.
Ο Ομπάμα σχεδίαζε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι στην εντυπωσιακή έπαυλή του στο Martha’s Vineyard, με εκατοντάδες επώνυμους προσκεκλημένους. Ωστόσο, τα σχέδιά του αυτά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας. Μετά τον καταιγισμό επικρίσεων που δέχθηκε για την πρόθεσή του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να το ακυρώσει.

Ανάμεσά τους και πολλές σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Δυστυχώς όμως, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα, πριν ακόμα ξεσπάσει το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Έτσι, την Τετάρτη το πρωί, εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι τελικά το «πάρτι» των γενεθλίων του δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των νέων περιορισμών κατά της πανδημίας.

Τον πρόλαβε η Δέλτα

«Λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα, ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα έχουν αποφασίσει να αλλάξουν την εκδήλωση και να την πραγματοποιήσουν σε πιο στενό κύκλο με την οικογένειά τους και μερικούς κοντινούς τους φίλους. Θα χαρεί να λάβει τις ευχές των υπολοίπων για τα γενέθλιά του έστω και από απόσταση και ανυπομονεί να δει σύντομα από κοντά κι άλλους ανθρώπους», ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωση.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προσλάβει προσωπικό για να διεξάγει όλους τους απαραίτητους ελέγχους κατά του Covid-19 τόσο κατά την άφιξη των επισκεπτών στην εκδήλωση, όσο και κατά την αποχώρησή τους. Επίσης, έχει φροντίσει να συμπεριλάβει μόνο εμβολιασμένους στην λίστα των καλεσμένων του.

Πριν ανακοινωθούν οι αλλαγές για την εκδήλωση των γενεθλίων του, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από τα πλήθη, λόγω της απόφασής του να διοργανώσει μία τόσο «μεγάλη μάζωξη», ενώ ήταν πολλοί ακόμα, και οι καλεσμένοι, που δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν, καθώς ανησυχούν για την πανδημία. Μάλιστα, πολλοί χαρακτήρισαν των πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ ως «ανεύθυνο» και «αδιάφορο για την δημόσια υγεία».