Ο Alec Baldwin πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος γυναίκα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν γύριζε μια σκηνή για τη νέα του ταινία «Rust», η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα.

Ωστόσο, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα χτύπησε δύο άτομα στο σετ, τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Τζόελ Σόουζα. Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε επίσης σοβαρά και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμβαίνει ένα ανάλογο τραγικό περιστατικό στο σετ ταινίας.

Το 1993, ο 28χρονος ηθοποιός Brandon Lee ο γιος του Bruce Lee, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Crow.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο πρωταγωνιστής Eric τον οποίο υποδυόταν ο Lee, πυροβολείται από τον Funboy. Σε αυτή την σκηνή ο Lee πυροβολήθηκε πραγματικά… Το όπλο υποτίθεται ότι είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά στην αυτοψία βρέθηκε μια σφαίρα σφηνωμένη κοντά στην σπονδυλική του στήλη.

The crow- Πως έγινε το δυστύχημα με θύμα τον Brandon Lee

Πως έγινε το δυστύχημα με θύμα τον Brandon Lee

Ήταν μία από τις τελευταίες σκηνές, όταν ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύονταν τον “κακό”, πυροβόλησε τον Μπράντον στην κοιλιά. Για κάποια λεπτά ουδείς είχε καταλάβει ότι τραυματίστηκε στα αλήθεια, όμως λίγο μετά είδαν ότι αιμορραγούσε. Τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε ότι στην κάννη του όπλου είχε σφηνωθεί ένα άδειο φυσίγγι από προηγούμενο πυροβολισμό, έτσι όταν πυροβόλησε ο ηθοποιός τον Μπράντον, απελευθερώθηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Να σημειωθεί πως τα όπλα που χρησιμοποιούνται στις ταινίες, είναι αληθινά αλλά συνήθως ρίχνουν άσφαιρα, ή άδεια φυσίγγια με μια ειδική σκόνη που προκαλεί το εφέ ενός αληθινού πυροβολισμού.

Στην συγκεκριμένη ταινία όμως, η οποία ήταν low budget, είχαν αγοραστεί κανονικές σφαίρες τις οποίες είχαν προσπαθήσει να αδειάσουν μόνοι τους οι τεχνικοί.

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο του Brandon Lee

Σύμφωνα με τις δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας, ο θάνατος του Μπράντον Λι ήταν μία καλοστημένη δολοφονία. Μάλιστα, η μητέρα του, Λίντα, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας παραγωγής και ονόμασε 13 άτομα ως υπαίτια για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του γιου της.

Το γεγονός ότι το περιστατικό δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια πυροδότησε μία σειρά από σενάρια. Το κύριο επιχείρημα ήταν πως το όπλο που πυροβόλησε τον Μπράντον Λι δεν εξετάστηκε από εμπειρογνώμονα, αλλά μόνο από την αστυνομία.