Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι «ο Κυριακός Μητσοτάκης θα μετρήσει τα πάντα πριν πάρει απόφαση για πρόωρες εκλογές», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Αταίριαστοι.

Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει τη χωρά ακυβέρνητη με απλή αναλογική και με υπηρεσιακό πρωθυπουργό, εν μέσω παροξυσμού και παραλογισμού του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, σε βάρος της χώρας μας.

Ακόμη, τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης του  εκλογικού αποτελέσματος, όπως o Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, γι’ αυτό ζητά διορισμό υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών τρεις μήνες πριν από τις φερόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής προώρων  εκλογών.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα και δεν θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα «για να ξανακυβερνήσει ο κ. Τσακαλώτος με τον κ. Βαρουφάκη».

Αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο Ερντογάν δεν θα προκαλέσει επεισόδιο σε βάρος της Ελλάδας.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου για την επίθεση που δέχτηκε, λέγοντας ότι είναι όμορφη κι αδύνατη  και κάποιοι την ζηλεύουν και εκτοξεύουν κακίες.

Τσακαλώτος: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προχωρήσει σε δήλωση χθες Τετάρτη, απαντώντας με αιχμηρό τρόπο στους ισχυρισμούς της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη, ήξερα ότι θα κάνουν προπαγάνδα με οτιδήποτε.

Αλλά αν δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική.

Έχουμε σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και καλούμε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές ανοιχτά και δημόσια.

Δεν μιλήσαμε προνομιακά για κανέναν χώρο. Αυτό είναι σαφές.

Η ΝΔ παρότι καταλαβαίνει τι λέμε προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως φοβούνται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

Αν ωστόσο συνεχίζουν να ψάχνουν για το ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ψάξει είτε στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Ή ακόμα και στη σημερινή κυβέρνηση που παλεύει με αξιώσεις να καταστρέψει πάλι τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία.

Παρ’ όλα αυτά όπως είπε και σε μια μνημειώδη της ατάκα κάποτε η Αλέκα Παπαρήγα: Αν από όλα τα λεγόμενα μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι».