Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια ανεξάρτητη, ευημερούσα μειονότητα, τονίζοντας ότι «έχουμε την καλύτερη συμβίωση σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην Θράκη».

«Επιθυμούμε αυτή η μειονότητα να πάει μπροστά, να έχει τα δικαιώματα της ισονομίας και της ισοπολιτείας και να μπορέσει να αναπτυχθεί μαζί με ολόκληρη τη Θράκη» σημείωσε.

Στη συνέχεια, είπε: «Τολμάει εμένα να μου πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εκβιάζω τη μειονότητα;», συμπληρώνοντας ότι «έχω κατηγορηθεί ότι είμαι ένας άνθρωπος πολύ διαλλακτικός κι επιθυμώ τον διάλογο με τη Τουρκία. Έχω κατηγορηθεί ότι φροντίζω περισσότερο τη μειονότητα».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που τους φροντίζει και παίρνει μέτρα για την δική τους ευημερία.

«Από εκεί και πέρα, οι κατηγορίες οι οποίες ακούστηκαν, ακούστηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ανέδειξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» της Ροδόπης, πρόσθεσε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμη, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «αυτό που έγινε αυτή τη φορά, ξεπέρασε το όριο της ανάμιξης, την οποία έχει πραγματικά – κατά διαστήματα – το τουρκικό προξενείο στη περιοχή. Αυτό ήταν η αρχή της όλης ιστορίας. Εγώ δεν θέλω να δεχθώ τις κατηγορίες του διπλωματικού συμβούλου του κ. Τσίπρα. Ο κ. Αϋφαντής ισχυρίζεται – ελπίζω πως δεν είναι αλήθεια- ότι το τουρκικό προξενείο παρενέβη κι έκοψε μια υποψηφιότητα Ρομά, μιας εξαιρετικής κυρίας, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εν πάει περιπτώσει, δεν το ξέρω, θα περιμένω μια απάντηση από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Επί της ουσίας, μπορώ να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη ότι ανήκω σε ένα κόμμα που επί χρόνια ασχολούμαι με τις υποψηφιότητες στη Ροδόπη και στη Ξάνθη. Ουδέποτε διανοήθηκε κανένας στην ΝΔ να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για οποιοδήποτε υποψήφιο. Ούτε υπήρχε, ούτε διανοήθηκε κανένας πως μπορεί να κάνει τέτοιου είδους παρέμβαση», τόνισε.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που αποδεδειγμένα ξέρει. Και αυτό ακριβώς ανέβηκα και τους είπα. Και τους είπα κάτι άλλο ‘’δώστε μας δύναμη σε όλους εμάς οι οποίοι δίνουμε αυτή τη μάχη’’. Και είναι και συγκεκριμένη η μάχη και είναι και συγκεκριμένοι οι άνθρωποι οι οποίοι δίνουν αυτή τη μάχη σε αυτές τις εκλογές. Και, ναι, ζήτησα τη ψήφο τους. Και αν θέλει κάποιος να με ψέξει, γιατί ζήτησα τη ψήφο τους, με γειά του με χαρά του. Αλλά ζήτησα τη ψήφο τους, όχι γιατί θα κάνει καμία διαφορά στη Νέα Δημοκρατία -στο γενικό ποσοστό – εάν θα πάρει τις 3.000 ψήφους στη Ροδόπη. Αλλά για την ίδια τη μειονότητα είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με μια παράταξη η οποία έχει αποδείξει στο παρελθόν ποια είναι η πολιτική της κι έχει σκοπό να τη συνεχίσει ούτως ή άλλως. Αλλά, εν πάσει περιπτώσει, είναι μια αναγνώριση που επιθυμούμε», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθύμισε ότι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκχωρήσει την Θράκη στους ΑΝΕΛ και οι άνθρωποι τότε πέρασαν εξαιρετικά δύσκολα.

Πρόσθεσε ότι 1.600 παιδιά έφυγαν από τον ορεινό όγκο και πήγαν στην Ολλανδία και δουλεύανε σε ναυπηγεία και φυτώρια στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα