Για την πορεία της πανδημίας αλλά και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, τις τελευταίες 10 μέρες με τη στάση του ο Ταγίπ Ερντογάν τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες προσέγγισης με το Ισραήλ, την Ευρώπη και τους Μουσουλμάνους. 

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι «ο Ερντογάν γύρισε στη λογική της προσπάθειας να εμφανιστεί ως ο αρχηγός του μουσουλμανικού κόσμου, ηγετικό ρόλο που δεν του αναγνωρίζει κανένας στον αραβικό κόσμο. Αυτό θα του δημιουργήσει ακόμα πιο πολλά προβλήματα».

Διευκρίνισε δε ότι η Ελλάδα ζητάει από την Τουρκία να αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο είτε με συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα είτε με προσφυγή στη Χάγη, αλλά η Τουρκία δεν επιθυμεί προσφυγή γιατί η Χάγη αναγνωρίζει επήρεια στα νησιά.

Αναφερόμενη στην Βόρεια Μακεδονία και τα μνημόνια συνεργασίας διευκρίνισε ότι θα έρθουν, και πρέπει να έρθουν το ταχύτερο στη Βουλή, και ότι ο λόγος καθυστέρησης είναι το βαρύ νομοθετικό έργο της Βουλής. «Πολιτικό πρόβλημα για την ψήφιση των μνημονίων δεν υπάρχει εξ αρχής είχαμε πει ότι άπαξ η συμφωνία υπογραφεί θα τηρηθεί και θα τιμηθεί καθώς η χώρα έχει συνέχεια και σοβαρότητα» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τώρα την πορεία του εμβολιασμού αλλά και το ενδεχόμενο προνομίων σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως τα λεγόμενα προνόμια θα είναι αντισυνταγματικά, εφόσον δεν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους τους πολίτες. «Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να έχουν εμβολιαστεί» εξήγησε.

«Eλπίζω η Ευρώπη, δηλαδή οι πελάτες μας να ακολουθήσουν τους ίδιους ρυθμούς με εμάς για να έχουμε καλύτερη τουριστική σεζόν» είπε για τους εμβολιασμούς αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού. «Υπάρχει ενδιαφέρον, πάμε σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, εξαρτάται από τον κάθε πελάτη πότε θα εμβολιαστεί αλλά και τις χώρες που βάζουν ή όχι σε καραντίνα τους επιστρέφοντες από την Ελλάδα».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.