Βαρύ οπλισμό, πυροβόλα Howitzers, drones, οβίδες και πυρομαχικά στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει απαγόρευση ελλιμενισμού σε αμερικανικά λιμάνια, πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία.

O πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε σε διάγγελμά του, επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων οβίδων, πυρομαχικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), βαρέως πυροβολικού με πυροβόλα τύπου Howitzers και πυρομαχικά.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι αυτά τα όπλα «θα πάνε απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters που αναμεταδίδει και το Sky News, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα σχέδια για απαγόρευση ελλιμενισμού πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία από τα αμερικανικά λιμάνια.

Αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια των δυτικών συμμάχων να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει φτάσει την 57η ημέρα.

Πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Λευκός Οίκος θα εκδώσει σύντομα μια προκήρυξη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, ήδη από τις αρχές Μαρτίου υπήρχαν αναφορές ότι μια τέτοια απαγόρευση ήταν υπό εξέταση από την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι το 2021, πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία πραγματοποίησαν 1.800 επισκέψεις σε λιμάνια των ΗΠΑ.

Μπάιντεν: Συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό για τον πόλεμο της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό για να μιλήσει για τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Τέλος, περιέγραψε τις επόμενες ημέρες του πολέμου ως «κρίσιμο σημείο» καθώς η Ρωσία προχωρά στα ανατολικά, στην επόμενη φάση της καταστροφικής σύγκρουσης.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα «απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας», καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται για 57η ημέρα.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν περιέγραψε τη μάχη του Κιέβου ως «ιστορική νίκη» για τους Ουκρανούς, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας καθώς η Ρωσία βομβάρδιζε τα περίχωρα.

Ωστόσο, είπε ότι τώρα είναι η ώρα να επιταχυνθεί η βοήθεια προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης οικονομικής βοήθειας 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την ουκρανική κυβέρνηση.