Στη Μπάγερν Μονάχου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νοτιοκορεάτης στόπερ Κιμ Μιν Τζάε. Ο 26χρονος αμυντικός αποχωρεί από τη Νάπολι έναντι 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να μετακομίσει στο Μόναχο για λογαριασμό των «Βαυαρών» , υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

Ο κορυφαίος αμυντικός της Serie A, αλλά και πρωταθλητής με τη Νάπολι, αφήνει την ομάδα που τον ανέδειξε και τον έκανε ευρέως γνωστό στην Ευρώπη. Ο Κιμ μέχρι πριν το καλοκαίρι του 2021 αγωνιζόταν σε Ν. Κορέα και Κίνα, όμως δύο φανταστικές σεζόν, σε Φενέρμπαχτσε και Νάπολι του δίνουν την ευκαιρία να παίξει σε μία ομάδα που αποκλειστικός της στόχος είναι η κατάκτηση όλων των διαθέσιμων τροπαίων.

Η Μπάγερν με την μεταγραφή του Κιμ κλείνει για τα καλά τα όποια κενό υπήρχαν στο κέντρο της άμυνας της, αφού μαζί με τον Ντε Λιχτ συνθέτουν ένα πανίσχυρο δίδυμο.

Ο 26χρονος στόπερ με ύψος 1.90μ. μετά από την φανταστική σεζόν με τη Νάπολι, όπου σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έβαλε 2 γκολ και έβγαλε και άλλες 2 ασίστ, κατευθύνεται στο Μόναχο για να καθιερωθεί στην κατηγορία των ελίτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπάγερν Μονάχου:

«Η Μπάγερν Μονάχου υπέγραψε τον Κιμ Μιν Τζάε. Ο 26χρονος διεθνής Νοτιοκορεάτης έρχεται από τη Νάπολι με πενταετές συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2028. Θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 3.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν, Γιάν Κρίστιαν Ντρέσεν, δήλωσε: «Ο Κιμ έχει εξελιχθεί εξαιρετικά, κατακτώντας τον τίτλο της Serie A με τη Νάπολι την περασμένη σεζόν και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος. Εντυπωσιάζει με τη φυσική του παρουσία, καθώς και με τη νοοτροπία και την ταχύτητά του. Χαιρόμαστε που μπορεί άμεσα να συμμετάσχει πλήρως στην προετοιμασία και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ενθουσιάσει και τους οπαδούς μας με το στυλ παιχνιδιού του».

Ο Κιμ Μιν Τζάε λέει: «Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ανυπομονώ πραγματικά για το τι θα ακολουθήσει στο Μόναχο. Είναι μια νέα αρχή για μένα. Θα συνεχίσω να εξελίσσομαι εδώ. Στις συζητήσεις με τον σύλλογο, μου έγινε σαφές από την αρχή πόσο ενδιαφέρονται για μένα. Ο πρώτος μου στόχος είναι να παίξω πολλά παιχνίδια. Επιπλέον, θέλω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια».

Γεννημένος στο Τόνγκιονγκ, ο Κιμ ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της τρίτης κατηγορίας Γκιοντζού στην πατρίδα του. Μετά την ένταξή του στην ομάδα K League 1 Jeonbuk Hyundai Motors, κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα στη Νότια Κορέα. Μέσω της Μπεϊζίν Γκουοάν στην Κίνα και της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, πήγε στη Νάπολι στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι. Ο αμυντικός κατέκτησε εκεί τον τίτλο της Serie A και σημείωσε δύο γκολ σε 45 αγωνιστικές συμμετοχές. Ο Κιμ έχει 49 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, σημειώνοντας τρία γκολ. Ο ίδιος και η χώρα του έφτασαν στους 16 του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου ξεκίνησε βασικός σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια. Ο κεντρικός αμυντικός κατέκτησε επίσης το χρυσό στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 με την Κ-23 της Νότιας Κορέας».

Διαβάστε περισσότερα