Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Η Μπαρτσελόνα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Ούτε η έλευση του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα έχασε με «κάτω τα χέρια» από τη Μπάγερν 3-0 και μετά από 21 χρόνια δεν θα πάρει μέρος στα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League.

Αντίθετα η Μπάγερν έδειξε ότι είναι ικανή να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Βαυαροί τερμάτισαν πρώτοι με 18 βαθμούς και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα δεν τα κατάφερε και τερμάτισε 3η έχοντας 7 βαθμούς. Συνεπώς θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στους ομίλους του Europa League.

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από την Μπαρτσελόνα. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσε πιο συχνά ευκαιρίες για γκολ. Έτσι, στο 34’ ο Λεβαντόφσκι σέντραρε, ο Μίλερ έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0.

Λίγο πριν κλείσει το πρώτο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 43’ ο Κομάν πάσαρε στον Σανέ κι εκείνος μ’ ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι Βαυαροί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και η Μπαρτσελόνα όσο και να ήθελε δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Νόιερ. Τελικά στο 62’ ο Ντέιβις τροφοδότησε τον Μουσιάλα κι εκείνος έκανε το 3-0.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως τη συμπλήρωση των 90 λεπτών παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων κι έτσι η Μπάγερν κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0 και να στείλει στο Europa League τους «μπλαουγκράνα».

Νίκη-πρόκριση για την Μπενφίκα

Η Μπενφίκα πανηγύρισε μεγάλη νίκη (2-0) κόντρα στη Δυναμό Κιέβου, καθώς το τρίποντο αυτό της έδωσε την πρόκριση στους «16» του Champions League. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν κυνηγούσαν κάτι, καθώς είχαν αποχαιρετήσει ήδη τη διοργάνωση.

Σ’ ένα ματς με αρκετά καλό ρυθμό οι δύο ομάδες ήταν ανταγωνιστικές μεταξύ τους και στο τέλος πήρε τη νίκη εκείνη που ήταν πιο αποτελεσματική. Συγκεκριμένα η Μπενφίκα με το τρίποντο αυτό τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 πόντο έμεινε η Δυναμό Κιέβου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Γιάρεμτσουκ έπειτα από ασίστ του Ζοάο Μάριο, για να έρθει στο 22’ ο Ζιλμπέρτο και με ατομική προσπάθεια να γράψει το τελικό 2-0. Από εκείνο το σημείο έως το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν αρκετές φάσεις και θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να βρουν γκολ.

Όμιλος E:

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3-0

Μπενφίκα-Δυναμό Κιέβου 2-0

Δείτε τη βαθμολογία:

alltimes.gr