Κανονικά συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής στις Πανελλήνιες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παρά την αρχική εκτίμηση ότι τελικώς δεν ήταν εφικτό να τα καταφέρει, καθώς συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Αμέσως μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας την Πέμπτη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα, με ύβρεις και φωνές, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό των μεταγωγών προς τις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου στήθηκε Εξεταστικό Κέντρο για να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις οι κρατούμενοι, δεν ήταν εφικτό να βρίσκεται εγκαίρως στην θέση του για να συμμετέχει στις εξετάσεις σήμερα το πρωί.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έγραψε για τη βία κατά των γυναικών

Ο δολοφόνος της Κάρολαϊν Κράουτς στο πρώτο μάθημα των πανελληνίων ανέπτυξε τις απόψεις του για τη… βία κατά των γυναικών.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας και της ισότητας των δύο φύλων, να αναφέρουν φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, να προτείνουν τρόπους έμπρακτης συμβολής στην επίτευξη της ισότητας κλπ.

Ωστόσο, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Δούνας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης Φωκίδας, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν σήμερα κανονικά στην θέση του, τα θέματα έφθασαν στις 09:00 της Παρασκευής στις Φυλακές Μαλανδρίνου και ξεκίνησε η διαδικασία.

Τελικώς φαίνεται ότι, δεδομένου πως αποτελεί δικαίωμα του η συμμετοχή στης Πανελλαδικές Εξετάσεις, οργανώθηκε έκτακτη μεταγωγή του, μαζί με άλλον έναν κρατούμενο, προς τις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου έφθασε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ξέσπασε η Σίσσυ Χρηστίδου για τον Αναγνωστόπουλο: «Δίνεις πανελλήνιες, σου έρχεται αυτό το θέμα, δεν πετάς το στυλό και φεύγεις;»

Η Σίσσυ Χρηστίδου έγινε έξαλλη και ξέσπασε μέσα από την εκπομπή της «Χαμογέλα και Πάλι!» σχετικά με το γεγονός ότι ο καταδικασμένος δολοφόνος της Κάρολαιν έγραψε για τη βία κατά των γυναικών.

«Όλο αυτό δεν δείχνει έναν άνθρωπο που χάνει τον έλεγχο εύκολα. Δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς που βρήκε το μυαλό να διαβάσει. Μιλάμε για συναισθήματα ανθρώπινα. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις δείχνει πράγματα για σένα και το αν έχεις μετανιώσει, αν μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη…» ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια.

«Είσαι μετανιωμένος, θες να μειωθεί η ποινή σου, έχουν γίνει όλα αυτά. Δίνεις πανελλήνιες, σου έρχεται αυτό το θέμα, δεν πετάς το στυλό και φεύγεις; Κάθεσαι 1,5 ώρα και αναπτύσσεις τις ιδέες σου; Πραγματικά» ξέσπασε η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Εγώ είχα άγνοια πως θα έδινε εξετάσεις και ήταν μία επιλογή της τελευταίας στιγμής. Το ζήτημα είναι πως δεν έχω μιλήσει μαζί του. Όταν θα μιλήσω, θα ενημερωθώ για το πώς έγραψε. Αντιλαμβάνομαι την κοινωνία αλλά το να δώσει κάποιος κρατούμενος πανελλήνιες είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια» απάντησε ο δικηγόρος του, Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Διαβάστε περισσότερα