Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Η Ελλάδα θα αντέξει; Στο διεθνές και εγχώριο κλίμα που πάει να δημιουργηθεί!

-Τα «γκρίζα σύννεφα» σε Ενεργειακό, οικονομικό γεωπολιτικό επίπεδο, τα Ελληνοτουρκικά, η Μόσχα, η Κίνα, οι Αμερικάνοι και ο κίνδυνος σύρραξης Σερβίας – Κοσσόβου!

-Σκηνικό πολιτικής αστάθειας προκαλεί η παραίτηση Γρ. Δημητριάδη, με αφορμή την «υπόθεση Ανδρουλάκη»! «Πανηγυρίζουν» Διαπλοκή, νταραβεριτζήδες και υπόγεια συμφέροντα!

– Υπό αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, να διαχειριστεί κρίσεις, να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές και μέτρα ενίσχυσης για την κοινωνία! Αλλά κυρίως ότι μπορεί να αντέξει, προ της προφανούς πολιτικής αστάθειας που ξαφνικά ξεπροβάλει


Μας πέρασαν για «Αμερικανάκια» (σαν κι αυτά με τα οποία «νταραβερίζονται» σε …άλλα λιμάνια) εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ!
-Τα φούμαρα, οι φανφάρες για τα 33,9 εκατ. (σε 40 χρόνια!!!) και η αλήθεια για το τίμημα του υπό – παραχώρηση Λιμένος Καβάλας! Πήραν εφάπαξ τίμημα μόλις 1,9 εκατ. ευρω!


Οι 4 συστημικές τράπεζες ανοίγουν τις κάνουλες μόνο για «ημέτερους», γνωστούς και φίλους (από τα παλιά)!
-Tο συγκριτικό πλεονέκτημα των μικρών και ευέλικτων τραπεζών: Η ραγδαία αναπτυσσόμενη Optima και το στοίχημα με την Παγκρήτια! Το μείζον ζήτημα με την Attica Bank


Μήπως να σοβαρευτούν λίγο; Θα μας τρελάνουν καλοκαιριάτικα οι ξένοι οίκοι με τις προβλέψεις τους
-Η Goldman Sachs προβλέπει στο 1,75% το επιτόκιο του ευρώ και ότι το πρόγραμμα ομολόγων της ΕΚΤ θα έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στη χώρα μας!


Μπλε Κέδρος: Συνεχίζονται τα παρατράγουδα με την διανομή μερίσματος, οι διαφωνίες των «δύο κυριών ντετέκτιβ» της Ε.Κ. και ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης για δεύτερη φορά
-Οι πιέσεις, οι παρεμβάσεις, οι διιστάμενες απόψεις στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, η επιμονή των παλαιών μετόχων να βάλουν το μέρισμα στην τσέπη τους και η αντίδραση των νέων μετόχων μετά την εισαγωγή στο Χ.Α.!


Οι φήμες ότι Μπακοκαϋμενάκηδες και Orasis Fund του George Elliott «χτυπούν» την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών!
-Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου, το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, η παραίτηση του πρώην προέδρου μετά από απαίτηση της ΤτΕ, τα ύποπτα και περίεργα εμβάσματα και ο εν εξελίξει έλεγχος για ξέπλυμα!


Ραντεβού τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε… σχετικά με τη φορολόγηση των ουρανοκατέβατων υπερκερδών των ενεργειακών εταιριών!
-Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι να «κλειδώσουν» από την ΡΑΕ τα ποσά και να επιβληθεί η έκτακτη εισφορά, ενώ εκκρεμεί η κοινή απόφαση (ΚΥΑ) που πρέπει να εκδώσουν οι υπουργοί κ. Σταϊκούρας και Σκρέκας!


Ποιον και γιατί αποκαλούν… «μίστερ πεντακοσάρικο» στο ΧΑΑ και ποιοι εισηγούνται το «μεγάλο ξεσκαρτάρισμα»;
-Ο «ακριβοθώρητος» που δεν τον βλέπει κανείς, και η εισήγηση να φύγουν τα «κελύφη» και οι «τελειωμένοι» και να μείνουν στο ταμπλό μόλις 50 εταιρίες!


Ποια συστημική τράπεζα αποκαλείται από το περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα «τρύπια κάλτσα»; Υπό την έννοια ότι χρειάζεται επειγόντως κεφαλαιακή ενίσχυση!
-Ένα κουίζ (πανεύκολο και για αρχάριους) που θα αποδειχθεί ή όχι στα επερχόμενα stress tests της ΕΚΤ και της Λαγκάρντ!


Οι ευθύνες του υπουργού Οικονομικών και το διαρκές έγκλημα σε ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ μέσα από τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις
-Οι υποχρεώσεις υπουργείου και διοικήσεων να ζητήσουν από το Χ.Α. την αλλαγή στο σύστημα άυλων τίτλων, η ασέβεια στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η νομιμότητα των Γενικών Συνελεύσεων και το ζήτημα της καταβολής των…


Στο κάδρο από την Αρχή για το ξέπλυμα επιχειρηματίες με αλλαγή φορολογικής έδρας, πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι, και υποθέσεις «χωμένες» στα συρτάρια!
-Έλεγχος κατά προτεραιότητα από τον Χαρ. Βουρλιώτη μεγαλόσχημων επιχειρηματιών που έχουν αλλάξει έδρα για να κρύψουν μαύρα εισοδήματα, ενώ ανασύρονται από το αρχείο υποθέσεις φοροδιαφυγής και πτωχευμένων εταιριών!


Πλούσιοι τραπεζίτες (που ζουν στη χλιδή, με βίλες, κότερα και στο απυρόβλητο), ρακένδυτοι μέτοχοι! Η επιστροφή των διεφθαρμένων και η ασυλία για παλιά και νέα εγκλήματα!
-Ξανά στα Δ.Σ. τα παλιά τζάκια, οι φαλιρισμένοι, οι δημοσιοσχεσίτες, οι κατεστραμμένοι βιομήχανοι, όλοι αυτοί που φόρτωσαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζες και έπαιρναν απευθείας αναθέσεις!


Ο κύβος ερρίφθη! Προχωράει η «Αττική Οδός No 2» με σύμβαση παραχώρησης 1,5 δισ. και επέκταση σε Λαύριο, Ραφήνα και Ελληνικό!
-Τα 3 σενάρια του υπ. Υποδομών για τις 3 επεκτάσεις της Αττικής Οδού και η τελική ετυμηγορία προς όφελος των Ελλήνων κατασκευαστών


Το comeback των τραπεζών, ο ρόλος Goldman Sachs – JP Morgan, η αντίδραση της ΔΕΗ, το deal της Τέρνα Ενεργειακής και η κυριαρχία Μότορ Όιλ και ΕΛ.ΠΕ.!
-Η συντονισμένη αντεπίθεση των υγιών δυνάμεων της αγοράς, τα νέα δεδομένα για το τραπεζικό σύστημα από την αύξηση επιτοκίων και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των εταιριών πετρελαίου και ενέργειας στη νέα τάξη πραγμάτων!


Διαχειρίσιμα (μέχρι στιγμής) τα «νέα κόκκινα» δάνεια – Δεν ανησυχούν στις 4 συστημικές τράπεζες!
-Τι γίνεται με τις νέες ομολογιακές εκδόσεις. Στο ύψος του 1 δισ. για κάθε τράπεζα στις αρχές του 2023!


Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «ψυχροπολεμικό κλίμα», τα σενάρια συνωμοσίας μέσω διεθνών ΜΜΕ και ο ρόλος Ελληνοαμερικάνου νταραβεριτζή και γόνου εφοπλιστικής οικογένειας!
-Το ιδιότυπο «κυνήγι μαγισσών» από τους κάθε τυχάρπαστους, με πρόσβαση σε ξένα media, προκειμένου να χαρακτηριστούν «ρωσόφιλοι» ακόμη και οι εν ενεργεία συνέταιροι των Αμερικανών!!!


Η μάχη της Ευρώπης ξεκινά
-Το 2023 δεν παίζεται απλώς η επιβίωση από έναν βαρύ ενεργειακό χειμώνα και ακραίο στασιμοπληθωρισμό. Παίζεται η επιβίωση της ίδιας της ΕΕ ως οντότητας


Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού η οικονομία
-Το εκρηκτικό “κοκτέιλ” των ανατιμήσεων σε ενέργεια, τρόφιμα και εμπορεύματα, των πιέσεων στους προϋπολογισμούς, και της γεωπολιτικής αστάθειας

Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Αυγούστου