Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αναμένεται να δημοσιεύσει την Πέμπτη 25 Ιουλίου, η Metlen Energy & Metals (παλαιότερα γνωστή ως ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ).

Η Axia Research αναμένει από την εταιρεία να δημοσιεύσει σύνολο αποτελεσμάτων όπου τα οικονομικά στοιχεία θα είναι ισχυρά για το δεύτερο τρίμηνο έτους παρά την αναμενόμενη πτώση της κερδοφορίας σε ετήσια βάση από την προμήθεια και τη διαπραγμάτευση φυσικού αερίου λόγω των χαμηλότερων τιμών.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα έσοδα θα είναι 9,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο,  φτάνοντας τα 1,26 δισ. ευρώ με τα EBITDA να εκτιμάται ότι θα είναι 3,4% χαμηλότερα στα 206,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 110,6 εκατ. ευρώ (-11,3% σε ετήσια βάση), καθώς θα επηρεαστούν από τις υψηλότερες αποσβέσεις. Τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα είναι κατά 4,3% χαμηλότερα σε ετήσια βάση στα 2,4 δισ. ευρώ. Η Axia Research προβλέπει ότι τα EBITDA του α’ εξαμήνου θα είναι 4,6% υψηλότερα στα 458,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 1,8% χαμηλότερα στα 263,4 εκατ. ευρώ.

Για το οικονομικό έτος 2024, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο όμιλος θα έχει EBITDA ύψους 1,073 δισ. ευρώ ή 5,9% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη: