Η Audi παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό αυτόνομο πρωτότυπο με την ονομασία Skysphere Concept, θέλοντας να ρίξει μία ματιά στο… μέλλον.

Μπορεί η επίσημη παρουσίαση του να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως η εταιρία έφερε στο φως εικόνες αλλά και πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού διθέσιου concept.

Ο λόγος, λοιπόν, για ένα διθέσιο και αυτόνομο ηλεκτρικό roadster το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού είναι σε θέλει να αλλάξει το μεταξόνιο του εν κινήσει, έως και 25 εκατοστά (από 4.94 έως και 5.19μ), αλλάζοντας εντελώς την νοοτροπία της οδήγησης του. Παράλληλα το ύψος του αγγίζει μόλις τα 1.23 μ. ενώ το πλάτος δεν ξεπερνά τα 2μ.

Όταν ο οδηγός επιλέξει την αυτόνομη οδήγηση (επιπέδου 4), τότε τιμόνι και πεντάλ υποχωρούν εντελώς κάτω από το ταμπλό, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερο χώρο και ανέσεις στον οδηγό να απολαύσει την διαδρομή σαν επιβάτης.

Η τεχνολογία του είναι ασύγκριτη καθώς η αερανάρτηση του είναι μόνιμα συνδεδεμένη με το GPS ώστε να ρυθμίζεται ασταμάτητα ανάλογα με την διαδρομή, ενώ φέρει ζάντες 23 ιντσών.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 632 άλογα και 750 Nm ροπής, κάνοντας το 0-100 σε 4 δευτ, παρέχοντας παράλληλα αυτονομία 500χλμ.

Το μέλλον ήρθε…