Στην Εθνική Ασφαλιστική, την εταιρεία που έχει αναλάβει το συμβόλαιο της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων της Αττικής Οδού, πέφτει όπως όλα δείχνουν το βάρος της αποζημίωσης των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα, ημέρα της μεγάλης χιονόπτωσης που παρέλυσε το οδικό δίκτυο της χώρας.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική και το οποίο καλύπτει την Αττική Οδό έναντι απαιτήσεων αστικής ευθύνης προς τρίτους, ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 50 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το κόστος αποζημίωσης των 2.500 οδηγών που ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες στον μεγαλύτερο κλειστό αυτοκινητόδρομο της Αττικής.

Το συνολικό κόστος αποζημίωσης με βάση και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέρχεται στα 2.000 ευρώ ανά οδηγό, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της αποζημίωσης των συγκεκριμένων περιπτώσεων στα 5 εκατ. ευρώ. Το κόστος θα αναλάβει να καλύψει η εταιρεία, η οποία στη συνέχεια θα στραφεί κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής για την ανάκτηση αυτού του ποσού. 

Μέσω του ίδιου συμβολαίου στην Εθνική Ασφαλιστική θα αναζητηθούν όπως όλα δείχνουν και τυχόν άλλες αποζημιώσεις που θα εγείρουν άλλοι πολίτες που υπέστησαν ταλαιπωρία την Δευτέρα, καθώς διογκώνεται το κύμα διαμαρτυριών κατά της Αττικής Οδού μέσω αγωγών που προεξοφλείται ότι θα υπάρξουν.

Να σημειωθεί ότι πολλά δικηγορικά γραφεία καλούν πολίτες να αξιώσουν αποζημίωση κατά της Εταιρείας για λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τη Δευτέρα με την ακινητοποίηση εκατοντάδων αυτοκινήτων για πάνω από ένα 24ωρο.