Η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής ουσιαστικά ξεκίνησε. Χθες τα warrants μετατράπηκαν σε μετοχές και από από σήμερα μπαίνουν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Και  τo Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ήταν αναμενόμενο  είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής με 68,2% καθώς δεν υπήρξε  ενδιαφέρον για την απόκτηση των 16,5 εκατομμυρίων warrants. Τα οποία αφού έληξε άκαρπο το 15νθήμερο της διαπραγμάτευσης  τους μετατράπηκαν αυτόματα σε νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,20 ευρώ εκάστη.

Το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ του Ταμείου των Μηχανικών περιορίστηκε στο 14,7% από 46,32% που ήταν πριν, και εξίσου σημαντική είναι η απίσχναση για για τον ΕΦΚΑ με το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας να πέφτει στο  10,3% από 32,34%, οι λοιποί μέτοχοι κατέχουν πλεον το  6,8% από 18,5%.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην τράπεζα Αττικής

Τώρα το παιχνίδι είναι στα χέρια των 6 υποψηφίων στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές..

Όπως είναι γνωστό η Τράπεζα Αττικής έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης, η είσοδος  στρατηγικού επενδυτή είναι προϋπόθεση όπως και η  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους μέχρι 240 εκατ ευρώ, η οποία ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί σε δύο φασεις.

 Βεβαια γύρω από την πρόοδο των συνομιλιών με τους εν δυνάμει επενδυτές που διεξάγονται με τους συμβούλους της τράπεζας, επικρατεί απόλυτη σιωπή.

Το βεβαιο είναι ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς η διαδικασία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου και δόθηκε –από την ΤτΕ- παράταση τριάντα ημερών, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δηλαδή.

Οι επενδυτές  μελετούν τα οικονομικά στοιχεία της Τράπεζας Αττικής και αξιολογούν τη θέση και τις προοπτικές της, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους.

Ωστόσο η επόμενη βδομάδα είναι κρίσιμη για το μέλλον της τράπεζας και οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Το παιχνίδι πλέον είναι στα χέρια των εν δυνάμει επενδυτών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.