Η χθεσινή ανακοίνωση της Attica Bank, που αποδέχεται την πρόταση της Thrivest και αρχίζει συζητήσεις μαζί της, μάλλον θα αποδειχθεί ιστορική, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα απεμπλοκής της από τον εγκλωβισμό και την αγκίστρωσή της από την Ellington, που από στρατηγικός εταίρος κατέληξε να είναι βραχνάς για την τράπεζα.

Θεωρείστε βέβαιο ότι η αποδοχή αυτή και η έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων από το Δ.Σ. της τράπεζας, έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων – κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, υπουργείου, ΤτΕ και προφανώς και του ΤΧΣ, αλλά και του ΤΜΕΔΕ που το πιθανότερο είναι ότι θα πανηγυρίζει για την εξέλιξη αυτή, που το “αποδεσμεύει” ουσιαστικά από τη συμμαχία-συμφωνία με το αμερικανικό fund

Σας έχω ξαναπεί ότι η Ellington δεν θα αποχωρήσει αμαχητί, γιατί τα “κόκκινα” δάνεια που διαχειρίζεται, έχουν πολύ…ψωμί, αλλά και ετήσιο διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα.

Αυτό, άλλωστε, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι το μεγάλο αγκάθι και το εμπόδιο για την εύρεση λύσης, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως από όταν το fund απέκτησε και υψηλόβαθμη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της τράπεζας.

Ούτε και χθες, στη συνεδρίαση του οργάνου συζητήθηκε επί της ουσίας αυτό το πρόβλημα, που σχετίζεται ευθέως με το “τι απέμεινε από τις εξασφαλίσεις των κόκκινων δανείων”, όπως διατείνονται πηγές που έχουν γνώση των καταστάσεων.

Σχετίζεται, βεβαίως και με τα περίφημα 300 εκατ. ευρώ και την κατανομή τους, από το σύνολο της επικείμενης αύξησης.

Για να μην δημιουργήσω θέμα, στο όλο καλό κλίμα που δημιουργεί η χθεσινή εξέλιξη, σταματώ εδώ τα περί τιτλοποιημένων δανείων και το ποιος ήταν ο μεγάλος ωφελημένος και ο μεγάλος ριγμένος…

Διαβάστε ακόμη: