search

ΣΠΟΡ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Τελειώνει, μετά από 11 χρόνια, η «βασιλεία» του Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» αφού οι «Ροχιμπλάνκος» διανύουν τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών- Λουίς Ενρίκε και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι τα ονόματα που ακούγονται για υποψήφιοι διάδοχοι του…

Ατλέτικο Μαδρίτης: Τελειώνει, μετά από 11 χρόνια, η «βασιλεία» του Ντιέγκο Σιμεόνε

Η εποχή του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης οδεύει προς το τέλος της! Ο Αργεντινός τεχνικός για πρώτη φορά στα 11 χρόνια που καθοδηγεί τους «Ροχιμπλάνκος» βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο καθώς η ομάδα δεν λέει να σηκώσει κεφάλι φέτος.

Ο Σιμεόνε έχει ταυτιστεί με την Ατλέτικο. Επί «βασιλείας» του την έχει οδηγήσει σε τελικούς Champions League, της έχει χαρίσει πρωταθλήματα Ισπανίας. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Ο Αργεντινός έδωσε την αγωνιστική του ταυτότητα στην Ατλέτικο με το σκληρό παιχνίδι της, τον δυναμισμό στα ντέρμπι, τους επιθετικούς «φονιάδες», αλλά η φετινή σεζόν είναι καταστροφική για μια ομάδα με μεγάλους στόχους.

Σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος η Ατλέτικο έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς βρισκόμενη στην 6η θέση της βαθμολογίας. Το όνειρο της Ευρώπης έσβησε από τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Μαδριλένοι τερμάτισαν τελευταίοι στην 4αδα και κατά συνέπεια αποκλείστηκαν από κάθε συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σκέψεις για πρόωρο διαζύγιο

Το ποδόσφαιρο που παίζουν ορισμένες φορές είναι αποκρουστικό ακόμη και για τους πιο φανατικούς οπαδούς τους. Και φέτος η Ατλέτικο διαθέτει στο ρόστερ της ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όμως ουδείς δείχνει τη πραγματική αξία. Όλα αυτά και πολλά ακόμη, με αποκορύφωμα την ήττα από τη Μαγιόρκα βάζουν τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας σε σκέψεις. Σκέψεις που φθάνουν μέχρι και το πρόωρο διαζύγιο με τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Αργεντινός προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Σήμερα ωστόσο βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ από την έξοδο από το Wanda Metropolitano. Η διοίκηση πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά το μέλλον στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και ο «Τσόλο» μπορεί όντως να απολυθεί το προσεχές διάστημα. Μάλιστα, μεταφέρει ότι υπάρχουν ήδη τα ονόματα των υποψήφιων διαδόχων με τους Λουίς Ενρίκε και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να είναι οι πρώτες επιλογές. Δύο επιλογές που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με το ρόστερ της μαδριλένικης ομάδας.

Διαβάστε ακόμη: