Μια από τις πιο μακροχρόνιες συνεργασίες φτάνει στο τέλος της. Οι δρόμοι της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Ντιέγκο Σιμεόνε θα χωρίσουν το καλοκαίρι μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, από τον Δεκέμβρη του 2011! Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ανέλαβε τότε τους «Ροχιμπλάνκος» αφήνοντας τη χώρα του και τη Ρασίνγκ Κλουμπ. Μια τεράστια πρόκληση ανοίχτηκε μπροστά του όμως εκείνος δε φοβήθηκε στιγμή. Άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία και με γοργά βήματα κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα από τη Μαδρίτη. Η Ατλέτικο έγινε ομάδα Σιμεόνε.

Ένα σύνολο που ξέρει καλά τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Πειθαρχημένοι ποδοσφαιριστές που βασικό τους μέλημα είναι η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και η καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου. Στην επίθεση οι Μαδριλένοι ήθελαν ανέκαθεν μία φάση, αυτή τους αρκούσε για να «χτυπήσουν» τον αντίπαλο και να πάρουν την ουσία, τη νίκη, χωρίς να κάνουν το κάτι παραπάνω. Χωρίς να εντυπωσιάσουν!

Με την συνταγή αυτή η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα. Να φθάσει σε τελικούς Champions League, να κατακτήσει πρωταθλήματα, να κερδίσει σπουδαίους αντιπάλους. Γενικά να μπει στο προσκήνιο, να γίνει ομάδα τοπ επιπέδου. Όλα αυτά χάρις τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Η… μπογιά του Αργεντινού προπονητή όμως φαίνεται πως πέρασε. Πλέον οι «Ροχιμπλάνκος» δείχνουν ξεθωριασμένοι. «Φωνάζουν» πως χρειάζεται μια αλλαγή.

Το ισπανικό El Chirinquito αναφέρει στο ρεπορτάζ του πως ο χρόνος για τη λήξη της συνεργασίας της Ατλέτικο με τον Ντιέγκο Σιμεόνε μετράει αντίστροφα. Ο 52χρονος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από το Wanda Metropolitano στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Ατλέτικο. Η διοίκηση έχει πάρει την απόφασή της να γυρίσει σελίδα απομακρύνοντας τον Σιμεόνε από τον πάγκο της ομάδας. Ό,τι και να κάνει φέτος, όσο ψηλά και να τερματίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δρόμοι του Σιμεόνε με την αγαπημένη του Ατλέτικο θα χωρίσουν…

Διαβάστε ακόμη: