Οι περισσότεροι θυμόμαστε καλά πως τα καλοκαίρια προ κορωνοϊού, προκειμένου να αποφύγουμε την ενοχλητική πολυκοσμία στις πλαζ, οδηγούσαμε δεκάδες παραλιακά χιλιόμετρα ή χρεωνόμασταν έξτρα για premium θέση με δεδομένο βέβαια ότι ξεκινούσαμε πολύ νωρίς το πρωί για να προλάβουμε. Πλέον αρκετές παραλίες δίνουν τη δυνατότητα κράτησης online για να αποφύγουν τη δυσάρεστη αυτή αναμονή σε ουρά. Σε κάποιες το αντίτιμο για είσοδο και ίσκιο είναι μικρό, σε άλλες μπορεί να φτάσει και τα 140 ευρώ, ενώ σχεδόν σε όλες οι τιμές ανεβαίνουν τα Σαββατοκύριακα. Σε κάθε περίπτωση, παραθέτουμε μια πρακτική λίστα με τις δημοφιλέστερες οργανωμένες πλαζ της Αττικής και το κόστος της βουτιάς σε αυτές.

 

Στον Άλιμο στην Ακτή του Ήλιου

ακτη του ηλιου
Στην αρχή της παραλιακής βρίσκεται μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Αλίμου για αυτούς που θέλουν οργανωμένη παραλία όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πόλη. Η Ακτή του Ηλίου θεωρείται από πολλούς η πιο προσβάσιμη παραλία της Αθηναικής Ριβιέρας ξεκινώντας από το κέντρο με λεωφορείο, τραμ ή αυτοκίνητο. Στις παροχές που προσφέρει είναι αποδυτήρια, τουαλέτες, επιλογές για θαλάσσια σπορ και εστιατόρια ή καφέ με σήμα κατατεθέν το «Nalu», το «Akanθus» και το «Bolivar Beach Bar». Στην παραλία του Αλίμου οι τιμές είναι για τις καθημερινές γενική είσοδος €6 (+ 2 για χρέωση ξαπλώστρας) και τα ΣΚ €8 (+ 4 για χρέωση ξαπλώστρας) με ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Ειδικές τιμές ισχύουν για τα παιδιά, τους ανέργους, τους άνω των 65 και ΑΜΕΑ.

Λεωφ. Ποσειδώνος έναντι 62, Άλιμος,
2109855169,
www.aktitouiliou.gr

Αστέρας Βουλιαγμένης
Η εστέτ παραλία των Νοτίων Προαστίων

Η εμβληματική Astir Beach πάνω από εξήντα χρόνια είναι σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πλέον προσφέρει τη δυνατότητα online κράτησης ώστε ο επισκέπτης να γλιτώνει το πρωινό ξύπνημα και την αναμονή, κλείνοντας τη θέση του μέσα από τη σελίδα. Οι τιμές στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης βάσει διαθεσιμότητας είναι για τις καθημερινές σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα): €50 και για τα παιδιά 4-12 ετών: €12,5. Για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες Τιμή σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα): €80, Παιδιά 4-12 ετών: €20. Οι τιμές για τις online κρατήσεις διαμορφώνονται ως εξής: Tις καθημερινές και πρώτη σειρά €80, δεύτερη σειρά και πίσω € 70 και το Σαββατοκύριακο πρώτη σειρά: €160 και δεύτερη σειρά και πίσω: €140.

Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης,
2108901619,
www.astir.gr/beach

 

Στην ακτή Βάρκιζας στο Varkiza Resort (Yabanaki)
Η ωραία αμμουδερή οργανωμένη παραλία του Νότου

 

Πέρα από την μεγάλη αμμουδιά με τα ρηχά νερά, πάνω από είκοσι δραστηριότητες, από windsurf μέχρι beach volley, με beach bar με πουφ και ξύλινα κρεβάτια αλλά και οργανωμένο σταθμό πρώτων βοηθειών με ναυαγοσώστη μπορεί να βρει κανείς στο Yabanaki. H πρόσβαση είναι εύκολη με μετρό στο Ελληνικό, παίρνοντας το 171 και 122 που σε αφήνουν απέξω. Οι τιμές για τις καθημερινές είναι στα 6 ευρώ (περιλαμβάνεται δωρεάν ξαπλώστρα) και τα Σαββατοκύριακα € 7,20 (+10 για ξαπλώστρα). Για παιδιά 6-12 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και φοιτητές με ελληνικό πάσο: €3,5 και για τα παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν είσοδος.

Ακτή Βάρκιζας,
2108972414,
www.varkizaresort.gr

Ακτή Βουλιαγμένης
Η κλασική επιλογή της Βουλιαγμένης με είσοδο και γαλάζια σημαία 2021

akth bouliagmenis

Η δημοφιλής οργανωμένη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας που βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία 2021, άνοιξε τις πύλες της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί στις καινούριες ψάθινες ομπρέλες και τις ξύλινες ξαπλώστρες τους επισκέπτες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον Covid19.Τις καθημερινές και τα ΣΚ, η γενική είσοδος είναι στα € 7 με το μειωμένο εισιτήριο στα € 4. Παιδιά ως 6 ετών και ΑΜΕΑ έχουν ελεύθερη είσοδο. (Μειωμένο εισιτήριο εισόδου δικαιούνται μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, στρατιώτες, άνεργοι και οι άνω των 65). Ένα κομμάτι της παραλίας είναι το Aκτή Gold με διαφορετική τιμολόγηση: €40 για 2 ξύλινες ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα, και €50 τα ΣΚ και τις αργίες. Στις παροχές της Gold είναι η μεταφορά στις ξαπλώστρες με ηλεκτρικό αμαξίδιο, επιλογή θέσης ομπρέλας, φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων και άλλες.

Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης,
2108960769,
www.vouliagmeni-akti.gr

Λαγονήσι Grand Resort
Kids friendly θέρετρο, στο 40ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου

Το παραλιακό συγκρότημα της Αττικής που βλέπει στον Σαρωνικό κόλπο και που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi» απέχει 45 μόλις λεπτά από την Αθήνα και 20 λεπτά από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Θαλάσσια σπορ, γήπεδα beach volley, ποδόσφαιρο και πρόσβαση στην πισίνα του ξενοδοχείου για τα μέλη του Grand Beach Membership Club. Οι τιμές για την παραλία: Καθημερινές: €30 το σετ (2 ξαπλώστρες + 1 ομπρέλα) | Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι €7 (τιμή χωρίς ξαπλώστρα). Σαββατοκύριακα και αργίες: € 60 το σετ (2 ξαπλώστρες + 1 ομπρέλα) | Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι €15 (τιμή χωρίς ξαπλώστρα)

40ό χλμ. λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου,
2291076000,
www.lagonissiresort.gr/el

Apollo Beach
Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, κρατήσεις online

παραλια Μωραιτης

Μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι η παραλία με χρυσή αμμουδιά πέρα από ήρεμες βουτιές προσφέρει μεγάλη επιλογή από θαλάσσια sports και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Ιδιωτικό Safety Box στην ομπρέλα σας, αποδυτήρια, WC, ντουζιέρες, parking (€6 την ημέρα). Μέχρι και 30/6, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής. Καθημερινές: €24 το σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα) και Σαββατοκύριακα και αργίες: €30 το σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα). Από 1/7 έως και 12/9, οι τιμές που θα ισχύουν είναι οι εξής: Καθημερινές: €30 το σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα). Σαββατοκύριακα και αργίες: €36  το σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα)

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη 166 71,
2108911100,
divaniapollonhotel.com

Παραλία Μωραΐτη
Οργανωμένη με ελεύθερη είσοδο, παράδεισος για τους windsurfers

Οργανωμένη παραλία με ελεύθερη είσοδο αλλά ελάχιστη κατανάλωση στα 5 ευρώ το άτομο λίγα λεπτά από τον Μαραθώνα. (Η ξαπλώστρα κοστίζει στα 5 ευρώ). Στην παραλία του στεγάζεται ειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης θαλάσσιων σπορ και κατάστημα με σχετικό εξοπλισμό αλλά και beach barμε υγιεινά snacksπου λειτουργεί από 9 το πρωί μέχρι τη δύση.

Ποσειδώνος 210, Σχοινιάς-Μαραθώνας,
2294055965
www.moraitisbeach.com

Eden Beach, Ανάβυσσος
Οργανωμένη παραλία χωρίς είσοδο, με ελάχιστη κατανάλωση

Σε μια παραλία που βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία επί 23 συναπτά έτη μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Eden Beach Resort Hotel στην Ανάβυσσο, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας και να χαλαρώσετε στο deck. Δεν υπάρχει κόστος εισόδου, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε αν πάρετε ξαπλώστρες. Στην παραλία υπάρχει cocktail bar, beach resto και θαλάσσιο πάρκο. Τις καθημερινές το σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στην παραλία: € 6, το σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στο elit: € 20 και το κρεβάτι στην παραλία: 30 ευρώ. Το Σαββατοκύριακο το σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στην παραλία: € 20, το σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στο deck: € 40 και το κρεβάτι στην παραλία € 60.

47ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, Ανάβυσσος,
2291060031
https://www.evereden.gr/el/paralia/

Αυλάκι Πόρτο Ράφτη
Καταγάλανα νερά, πολυκοσμία τα ΣΚ

Περίπου 40 χλμ. έξω από την Αθήνα και 10 χλμ. ανατολικά του Μαρκόπουλου βρίσκεται η παραλία Αυλάκι καλά προστατευμένη τόσο από τους νότιους ανέμους όσο και από τα κλασικά μελτέμια του καλοκαιριού, που έχει τιμηθεί με «γαλάζια σημαία». Διαθέτει αποδυτήρια, ντουζ, beach bar, ναυαγοσώστη, πρώτες βοήθειες ενώ είναι εξοπλισμένη με μεγάλες οικογενειακές ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες για τους λουόμενους από τις 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Η γενική τιμή εισόδου είναι στα € 5 τις καθημερινές για δημότες, μόνιμους κατοίκους στα € 2 και τα ΣΚ γενική είσοδος στα € 7. Για ΑΜΕΑ η είσοδος ελεύθερη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Αυλακίου, Πόρτο Ράφτη,
2299072826

Kαράβι Σχοινιά
Αμμώδης παραλία που αγαπούν οι λάτρεις του beach volley

Η παραλία αυτή στον Μαραθώνα βρίσκεται σε έναν παραθαλάσσιο χώρο αναψυχής 30 στρεμμάτων με 100 μέτρα παραλία και ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, με σχολή windsurfing/sup και γήπεδα beach volley. Bραβεύεται επί δεκαπέντε συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία. Στις εγκαταστάσεις του αποδυτήρια, WC, ντους, πρώτες βοήθειες, πρόσβαση ΑΜΕΑ, δωρεάν wi-fi Internet. Γενική είσοδος για καθημερινές και ΣΚ στα €5.

Λ. Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας,
2294055950,
www.karavi.gr/el

Λίμνη Βουλιαγμένης
Ιαματική εμπειρία, αυστηρά μέτρα προστασίας Covid

λίμνη βουλιαγμένης

Ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί τη διαφορετική πρόταση στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Χαλάρωσε στα day beds και απόλαυσε τη θέα του βράχου και τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά της ή διάλεξε το Privé στη σκιά των δέντρων και συμπλήρωσε την εμπειρία με μασάζ σε… secret location. Η φημισμένη σύνθεση του ιαματικού νερού με το θαλασσινό, που συνεχώς ανανεώνεται, υπόσχεται μια φυσική εμπειρία thermal spa. Η Λίμνη, πιστοποιημένη με Covid Shield, λειτουργεί με θερμομέτρηση στην είσοδο, ευδιάκριτες σημάνσεις στο έδαφος για την αναμονή, είκοσι αντισηπτικούς σταθμούς στον χώρο, απολύμανση μετά από κάθε χρήση επίπλωσης και WC. Εύκολη πρόσβαση με λεωφορείο (115 ,117,122). Καθημερινές: €15 Σαββατοκύριακο και αργίες: €18 παιδιά έως 5 ετών δωρεάν.

Λ. Ποσειδώνος, Βουλιαγμένη,
2108962237 -9,
www.limnivouliagmenis.gr/contact

10 ονειρικές παραλίες στον κόσμο