Συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη και το «Πάμε Δανάη» έδωσε χθες η ηθοποιός Αθηνά Μαξίμου και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ρωτήθηκε ο Αιμίλιος αν θα πήγαινε να δει τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, απάντησε ναι και έπεσαν όλοι να τον φανέ ότι ξαφνικά τον υποστηρίζει», ανέφερε για τις αντιδράσεις στο χώρο της τέχνης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο σύζυγος της.

«Όχι δεν είναι υπέρ του, αλλά με κάποιους ανθρώπους συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε στιγμές και χρόνο από τη ζωή μας. Είναι αυτονόητο ότι δεν εγκρίνεις τέτοιες πράξεις, αλλά υπάρχει και μια προσωπική σχέση σε άλλο επίπεδο, την οποία δεν μπορείς να διαγράψεις», τόνισε η κ. Μαξίμου.

«Μπορεί εν δυνάμει να θέλεις να τον κοιτάξεις στα ματιά στη φυλακή και να του πεις «ρε φιλέ και μένα με πρόδωσες, γιατί το έκανες αυτό;», σχολίασε.

Αθηνά Μαξίμου

«Βίωσα τη σεξουαλική παρενόχληση όταν…»

«Λυπάμαι που θα το πω αλλά στην πλάτη των ηθοποιών και του θεάτρου παίχτηκε εάν μεγάλο παιχνίδι πολιτικής και αντιπολίτευσης. Έβγαιναν μέρα με τη μέρα ονόματα από διαφορετικές πολίτικες παρατάξεις», υπογράμμισε για τη σχέση της τέχνης και της πολιτικής.

«Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους παράξενους, ανάγωγους, σκοτεινούς, κακοποιητικούς. Όταν δέχθηκα παρενόχληση έφυγα, έκλαψα, αναρωτήθηκα μήπως έκανα εγώ κάτι και έφταιγα… Αυτό είναι το χειρότερο σύνδρομο για κάποιον που κακοποιείται», εξομολογήθηκε το προσωπικό της βίωμα.

«Μίλησα, είπα: Αν το ξανακάνετε αυτό, θα φύγω. Και μου ζήτησε συγγνώμη. Βίωσα τη σεξουαλική παρενόχληση όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζητούσε κάτι παραπάνω από την επαγγελματική μας σχέση», ανέφερε για το πώς χειρίστηκε το περιστατικό κακοποίησης.

Παράλληλα, μίλησε για τα επαγγελματικά της και εξήγησε γιατί φέτος δεν θα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος στην παράσταση που παίζει με τον σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη.

«Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε εάν θέμα υγείας και οι γιατροί του συνέστησαν να μη δουλέψει φέτος το χειμώνα και δεν συμβαίνει τίποτε προσωπικό», ανέφερε για την αποχώρηση του από τη θεατρική παράσταση «Προδοσία».

Αθηνά Μαξίμου

Η σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη

Όσο για τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη, είπε το εξής: «Σίγουρα μπορείς να δεις εάν ποθητό πλάσμα και το σώμα σου έλκεται, αλλά η πίστη είναι απόφαση.

Αναλογιζόμουν αν αξίζει να πουλήσω όλα όσα έζησα με τον Αιμίλιο για κάτι άλλο. Και εγώ λαχτάρησα τον Αιμίλιο μια φορά γιατί πέρασα εάν μεγάλο βύθισμα, ήταν αδύνατον να είμαι μαζί του, είχαμε μια μεγάλη ρήξη.

Δεν έφταιγε ο Αιμίλιος. Έσκασε κάτι μέσα μου. Ήμουν 39 τότε, ήταν η κρίση των 40, είχα φύγει από το μαζί, αλλά ήταν εκεί και περίμενε.

Η υιοθεσία ενός παιδιού δεν υπάρχει πλέον στο μυαλό μας καθώς μεγαλώνοντας δεν έχεις το κουράγιο και τις αντοχές. Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια για την υιοθεσία μπήκε μια τελεία, άνω τελεία…».